La Conselleria d'Habitatge pagarà la totalitat de les ajudes sol·licitades per a lloguer per la COVID-19

Es veuran beneficiades 2.422 unitats familiars que no poden afrontar el pagament del lloguer d'habitatge per la pandèmia

General 23 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
Foto_proposta

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha anunciat el pagament de 4.324.000 d'euros per a les ajudes al lloguer a les persones arrendatàries d'habitatge habitual per la COVID-19, a fi de pal·liar l'impacte econòmic i social generat per la pandèmia. En aqueix sentit, ha manifestat que «es pagaran la totalitat d'ajudes que compleixen els requisits en un temps rècord». «Hem sigut la primera comunitat autònoma a articular aquest mecanisme de protecció social i hem sigut de les primeres a resoldre'l».

Les ajudes, que tenen per objecte subvencionar la renda de lloguer per a sis mesos, van destinades a 2.422 unitats familiars amb problemes per a atendre el pagament parcial o total de l'arrendament i que es troben en situació de vulnerabilitat. Per províncies, a Alacant han sigut 1.000 les unitats familiars les beneficiàries, prop de 400 a Castelló i 1.100 en la de València.

En aquest sentit, són beneficiàries de les ajudes d'aquest programa les persones físiques que, en la seua condició d'arrendataris d'habitatge habitual, acrediten estar en situació de vulnerabilitat econòmica i social sobrevinguda a conseqüència de la COVID-19 amb posterioritat al 15 de març de 2020. Entre els supòsits de vulnerabilitat s'han tingut en compte, entre altres, que la persona que estiga obligada a pagar la renda de lloguer passe a estar en situació de desocupació, Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTE) o, en cas de ser empresari o empresària, haja reduït la seua jornada per motiu de cures o altres circumstàncies similars que suposen una pèrdua substancial d'ingressos.

Te puede interesar
Lo más visto