Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Ajuntament d’Almenara busca conscienciar sobre la violència de gènere amb una lona en record a les dones assassinades

Estíbaliz Pérez: «Amb aquesta sèrie de campanyes i accions hem volgut visibilitzar el problema i conscienciar per a acabar entre totes i tots amb aquesta xacra»

General 23 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
lona25N20203

L'Ajuntament d'Almenara contínua realitzant activitats durant aquest mes de novembre dedicat a la lluita contra la violència de gènere. Així, des d'aquest migdia en la zona del Terraet es pot visibilitzar una lona en la qual es poden llegir els noms de les dones assassinades al llarg del present exercici a causa de la violència masclista. A més, al costat de la lona s'exposa una mostra de sabates tenyides de roig, acollint-se al moviment que simbolitza a les víctimes d'aquests assassinats amb l'objectiu de donar visibilitat a la repulsa a aquesta barbarie, igual que per a «conscienciar als nostres veïns i veïnes sobre la violència de gènere i les seues conseqüències» segons ha explicat l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez.

Aquesta actuació complementa els murals que des de la setmana passada s'han instal·lat en diversos punts de la localitat com el Mercat, el Centre de FPA Paulo Freire o a la Platja Casablanca on també figuren escrits els noms de les dones assassinades per la violència masclista durant aquest any 2020.

A més d'aquestes accions per a visibilitzar la repulsa a la violència contra les dones, se sumen dues campanyes de sensibilització en les xarxes socials basades en fotografies. La primera sota el lema “#EstemambTu” es realitza en col·laboració amb el comerç local, mentre que la segona campanya virtual es titula “Amor romàntic. Repensar el mite?” en la qual també hi ha una cartelleria per a realitzar-se fotografies i pujar-les a les xarxes. En aquest cas hi ha dos cartells, en un es parla d'un mite i en un altre hi ha una frase que el contraposa i que fa pensar sobre aquest mite. En les xarxes socials municipals es poden anar veient aquestes fotografies. 

L'alcaldessa ha assenyalat que «amb aquesta sèrie de campanyes i accions hem volgut visibilitzar el problema existent així com buscar més si cap la conscienciació per a acabar entre totes i tots amb aquesta xacra». Enguany, a causa de la situació sanitària per la covid-19 «s'ha apostat per campanyes en xarxes socials així com també la visibilització de la problemàtica en diferents espais públics».

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter