Els projectes d'innovació que impulsa Castelló té más de 100 empreses interessades

L'alcaldessa Marco ha aprovat les bases per a efectuar les primeres consultes preliminars de mercat per a l'impuls de dos projectes a la ciutat.

General 23 de noviembre de 2020 Redacció
23-11-20 Amparo Marco en jornada compra pública

'Ajuntament de Castelló fa un pas més en la introducció de la Compra Pública d'Innovació (CPI) i ha aprovat les bases per a efectuar les primeres consultes preliminars de mercat per a l'impuls de dos projectes a la ciutat, denominats reptes: la simulació urbana Castelló Digital (Bessó Digital) i la definició dels serveis i activitats a desenvolupar en el nou centre d'envelliment actiu i saludable. Dues iniciatives identificades en el Mapa de Demanda Primerenca del pla per a la posada en marxa de projectes de Compra Pública d'Innovació a la ciutat. Aquestes primeres consultes preliminars de mercat s'han detallat hui al sector empresarial de l'ecosistema d'innovació en una jornada telemàtica, que ha obert l'alcaldessa, Amparo Marco, i en la qual també ha participat el vicepresident executiu de l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI), Andrés García. Una trobada online que ha comptat amb més de 100 inscrits, procedents d'empreses de tot el país. Les bases s'han publicat ja en la pàgina web municipal i es poden consultar en el següent enllaç https://bit.ly/36XNmdi

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha incidit en la importància de la innovació com a “palanca de canvi necessària per al desenvolupament de la ciutat”. “Som conscients de la necessitat d'avançar en la cerca de noves eines, per això ens embarquem en aquest projecte de Compra Pública d'Innovació, amb l'objectiu de mobilitzar més recursos per a la cerca de solucions innovadores i el foment de la innovació a través de la contractació pública”, ha apuntat. L'Ajuntament de Castelló fa valdre així la seua aposta per la innovació i aprofundeix en la metodologia de la Compra Pública d'Innovació com a mecanisme de foment de la I+D+I empresarial des del costat de la demanda, utilitzant per a això la capacitat de compra del sector públic com a dinamitzador del desenvolupament de tecnologies i solucions que permeten donar un millor servei públic i millorar l'eficiència empresarial, procurant generar un impacte positiu en l'ocupació.

Per a reforçar aquesta estratègia, el consistori ha llançat aquests dos primers reptes d'innovació al mercat. Un, que descriu la necessitat de disposar d'una plataforma digital que reculla informació de Castelló i àrea metropolitana, mitjançant sensorització i diverses fonts de dades, que permeta processar les dades en múltiples àmbits i extraure conclusions rellevants quant a la modelització de la ciutat i el territori, permetent simular, predir i assistir a l'Ajuntament en la presa de decisions a nivell estratègic i operatiu. I l'altre, se centra en buscar solucions innovadores i desenvolupar serveis i activitats per al nou centre d'envelliment actiu i saludable que, mitjançant diverses tecnologies, permeta múltiples possibilitats d'activitat per a les persones majors, on puguen potenciar les seues capacitats.

L'objecte d'aquestes dues primeres consultes preliminars de mercat és recopilar la informació necessària per a preparar una o diverses eventuals contractacions públiques d'innovació i informar els operadors econòmics sobre els seus plans i requisits de contractació. Es pretén promoure la participació de persones físiques o jurídiques per a la presentació de solucions innovadores destinades a donar resposta i buscar solucions que permeten el desenvolupament de projectes col·laboratius mitjançant l'ús de metodologies àgils, facilitant les interaccions entre els membres de la comunitat d'usuaris que contribuïsquen a impulsar l'acció de suport a l'ecosistema d'innovació de l'Ajuntament. Així, es pretén que, a partir dels resultats de les consultes preliminars, el consistori puga comptar amb el coneixement suficient sobre les solucions més innovadores que el mercat podria desenvolupar per a definir les especificacions funcionals que permeten la innovació i siguen factibles d'aconseguir-se i per a avaluar les capacitats del mercat.

Te puede interesar
Lo más visto