San Rafael recorda a les dones assasinades per a conmemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista

Dones i homes de la unitat de respir del municipi s'han reunit per a reivindicar tant la formació en valors com mesures de prevenció

General 24 de noviembre de 2020 Redacció
San Rafael del Río contra la violencia machista

Les persones majors de San Rafael del Río han col·locat uns cartells amb els noms de dones assassinades per homes en commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista, que se celebra el 25 de novembre.

Salomé Alemán, tinent alcalde i regidor de Política Social de San Rafael del Río, ha acompanyat a les dones i homes de la unitat de respir del municipi per a reivindicar tant la formació en valors com les mesures de prevenció “per a combatre aquesta xacra que continua afectant la nostra societat en ple segle XXI. Estic molt orgullosa que tant les dones com els homes majors del poble s'hagen implicat tant perquè no oblidem a les
dones assassinades”.

Aquesta iniciativa ha sigut promoguda per la Mancomunitat del Baix Maestrat, que ha convidat als ajuntaments a impulsar les seues pròpies accions per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista, que se celebra demà 25 de novembre. Demà es llegirà un manifest, convidant als veïns i veïnes, però sempre guardant la distància de seguretat i tots els consells sanitaris per a evitar el contagi pel coronavirus. A més, s'han plantat estaques amb cartells que inclouen els noms de dones assassinades en la rotonda situada a l'entrada de l'Ajuntament de Sant Rafael, alhora que han pintat sabates de roig en senyal commemoratiu.

Salomé Alemán ha destacat el fet que “ho haja fet la gent gran de la unitat de respir del poble. S'han implicat moltíssim i ha sigut gratificant per a ells, encara que semble contradictori, compartir aquesta experiència per a recordar a les dones assassinades i això ho hem col·locat en la rotonda d'entrada a l'Ajuntament de Sant Rafael.

Te puede interesar
Lo más visto