Sanitat planteja limitar les reunions per Nadal a sis persones i establir el toc de queda a la una en la Nit de Nadal i Nit de Cap d'Any

L'esborrany recomana evitar o minimitzar les reunions en l'àmbit social i proposa limitar al màxim els desplaçaments

Sanitat 24 de noviembre de 2020 Redacció
Coronavirus-Pedro-Sanchez-rebrotes-Espana_1379572078_15341245_1200x675

L'esborrany del pla que el Govern prepara per al Nadal inclou la limitació de reunions a un màxim de sis persones i un toc de queda fins a la una de la matinada els dies 24 i 31 de desembre. El document, titulat Proposta de mesures de salut pública enfront de la covid-19 per a la celebració de les festes nadalenques, proposa limitar al màxim els desplaçaments, tant en el territori nacional com fora del país, però no imposa confinaments territorials. Es tracta d'un document de treball per a intentar aconseguir un acord comú amb les autonomies que, en qualsevol cas, seran els qui decidisquen les mesures, segons fonts de l'Executiu de Sánchez.

“En les reunions en l'àmbit familiar, es recomana limitar la participació als membres que pertanguen al mateix grup de convivència. En el cas que hi haja algun membre extern no convivent habitual, les reunions seran de fins a un màxim de sis persones i s'ha de garantir les mesures de prevenció (6M), independentment de si són familiars o no”, assegura el document publicat per El Mundo. Aquestes sis M a les quals fa referència són: mascareta (ús de mascareta tot el temps possible), mans (rentada de mans freqüent), metres (manteniment de la distància física), maximitzar ventilació i activitats a l'aire lliure (mantindre les finestres i portes obertes en la mesura en què siga segur i factible segons la temperatura), minimitzar nombre de contactes (preferiblement sempre els mateixos) i “em quede a casa si tinc símptomes, diagnòstic o contacte”.

L'esborrany recomana evitar o minimitzar les reunions en l'àmbit social (celebracions del treball, antics alumnes, clubs esportius...). En el cas de celebrar-se, seran d'un màxim de sis persones i preferiblement en l'exterior, a l'aire lliure o en terrasses amb màxim de dues parets.

Totes les mesures que proposa estan avalades per l'actual estat d'alarma. L'esborrany passarà aquest dimecres pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, on les comunitats autònomes podran proposar afegits, suggeriments o la flexibilització d'alguna de les recomanacions. Segons ha assenyalat el ministre de Sanitat, es buscaran recomanacions de consens i no necessàriament eixiran de la reunió de demà, on començarà el debat, però en la qual potser no queda resolt. Com succeeix ara, es mantindran les mesures discrecionals que es podran aplicar en cada autonomia en funció de l'evolució de la pandèmia i de la decisió de cada govern regional.

Te puede interesar
Lo más visto