Professionals de les arts escèniques premien la Regidoria de Cultura pel suport al sector durant la crisi sanitària

Ruiz: «L’aposta decidida de les administracions públiques per mantenir la programació serà clau per a la continuïtat de moltes empreses i dels llocs de treball que generen».

Cultura 25 de noviembre de 2020 Redacció
241120 Ruiz II Congrés d'Arts Escèniques Castelló

AVETID (Associació d'Empreses d'Arts Escèniques  del Pais Valencià) ha fet pública la llista d’entitats, companyies i professionals guardonats amb els seus premis anuals, els quals es lliuraran el proper dilluns 30 de novembre al Teatre Talía de València. L’organisme ha volgut reconèixer el treball de la Regidoria de Cultura de Castelló, ja que «malgrat la situació actual i especialment per això, han conservat i reforçat el suport a la professió escènica, mantenint les programacions», com manifesten.

L’edil de l’àrea, Verònica Ruiz, ha agraït el reconeixement i ha destacat que «l’autèntic premi és poder continuar gaudint de la cultura, dels espectacles en qualsevol format i que el sector i l’esperit creador continuen endavant per fer-nos gaudir, reflexionar, riure o emocionar-nos». Ruiz ha volgut fer extensiu el premi «a tot l’equip de l’àrea de Cultura que ha treballat intensament per a adaptar la programació a les mesures preventives i per trobar llocs i dates per a reprogramar els actes que vam haver de cancel·lar durant els primers mesos de l’estat d’alarma».

«Estem en un moment fonamental per als i les professionals de la cultura i l’aposta decidida de les administracions públiques per mantenir la programació serà clau per a la continuïtat de moltes empreses i dels llocs de treball que generen», ha assegurat la regidora de Cultura de Castelló.

Com han reconegut des d’AVETID, «la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament ha apostat aquest 2020 per donar suport màxim a les arts escèniques del País Valencià, destinant  el 53%  del seu pressupost de programació». «En un any difícil per al sector, s’ha posat el focus en les i els professionals, han donat valor al seu treball amb iniciatives ja consolidades en l’agenda de la capital i han tendit ponts interinstitucionals per a fomentar les arts escèniques a la ciutat», detalla el comunicat de l'entitat en què s’anuncia el palmarès.

La Mostra d’Arts Escèniques, el MUT!, el Nadal de Circ, el Nadal al Raval, el Grau de Circ o el cicle Teatre a un Clic han estat protagonistes de la programació cultural de Castelló malgrat el context socionanitari, motiu pel qual el consistori ha programant i i ha incrementat els espais al carrer. Castelló també va ser el passat mes d’octubre  l’epicentre del debat de la professió en el Congrés d’Arts Escèniques, I, per al 2021, a més de continuar amb la línia ascendent marcada aquest 2020, la Regidoria de Cultura preveu obrir una nova via de programació de teatre de sala, on professionals i companyies de Castelló i la Comunitat seran protagonistes.

Te puede interesar
Lo más visto