Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Culla estrena un mercat dominical de tòfona negra i productes locals

Es tracta d'un mercat ambulant únic en tota la geografia espanyola, no existeix cap altre amb la mateixa assiduïtat i amb venda directa al consumidor final

General 25 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
trufa

El mes de novembre ha arrancat la temporada de recol·lecció de tòfona negra, una campanya que es prolongarà fins al mes de març. Es tracta d'un de les menges naturals més exquisides de la gastronomia i l'interior de Castelló és un dels seus majors productors en tota Espanya.

Amb l'objectiu de donar a conéixer el gran potencial culinari d'aquest fong i l'oferta turística del municipi entorn de la gastronomia, cada diumenge a partir del pròxim 29 de novembre, el barri antic de Culla acollirà el primer ‘Mercat de la Tòfona Negra i Productes del Maestrat’. Es tracta d'un mercat ambulant setmanal, amb 18 punts de venda, en el qual es podrà adquirir tòfona fresca directament del truficultor i a preus molt competitius, així com altres productes locals com a mels, olis, fruita seca, embotits, formatges, pa o rebosteria típica. A més, aquest esdeveniment és l'excusa perfecta per a conéixer l'important patrimoni històric i cultural amb el qual compta aquest municipi de l'Alt Maestrat, declarat un de ‘Els Pobles més bonics d'Espanya’.

Aquesta interessant proposta és una iniciativa de ‘Culla 20 30’, un col·lectiu privat creat recentment per un grup d'empresaris autòctons, que té la intenció de promoure i sumar oportunitats de futur en la dècada vinent a Culla. Tal com han afirmat des de la organització, «aquest mercat ambulant és únic en tota la geografia espanyola, no existeix cap altre amb la mateixa assiduïtat i amb venda directa al consumidor final, sense intermediaris». A més, han afegit que «la nostra intenció, salvant les distàncies, és emular als clàssics mercats de l'Occitània francesa, posant a l'abast del consumidor local aquest tresor culinari encara desconegut per molts».

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter