Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Bravo reivindica la necessitat d'abolir la prostitució i la tatxa de "terrorisme masclista"

L'Oficina de Denúncies Especialitzada en Violència de Gèner ha atés  851 dones des de la seua obertura a l'abril de 2019.

General 25 de noviembre de 2020 Redacció
gabriela-bravo-corts-valencianes_NoticiaAmpliada

La consellera de Justícia, Interior i Funció Pública, Gabriela Bravo, ha defensat la necessitat de "abolir la prostitució ja que és una altra forma de terrorisme masclista". Així s'ha expressat després de reunir-se amb les representants del Front Abolicionista aquest dijous amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona.  La consellera ha recordat que, des que Espanya va ratificar en 2014 el Conveni d'Istanbul, "estem obligats a incorporar al nostre ordenament jurídic els seus preceptes que reconeixen com a violència contra la dona totes aquelles manifestacions discriminatòries, d'abús i maltractament que es puguen donar més enllà de les relacions de parella i en les quals s'inclou la prostitució". 

Per aqueix motiu, la consellera ha defensat la necessitat d'elaborar una nova integral contra la tracta i l'explotació sexual que permeta "castigar als proxenetes, penalitzar als clients i ajudar a les dones tant en l'àmbit laboral com social", com ocorre a França o Suècia. A més, "també cal revertir la reforma del Codi Penal que es va dur a terme en 2015, perquè va suposar un pas arrere en la lluita contra aquesta esclavitud del segle XXI en incloure massa condicionants per a castigar el proxenetisme".

Gabriela Bravo també ha aprofitat el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona per a fer balanç de les actuacions del seu departament en aquesta matèria. En aquest sentit, ha destacat la labor de l'Oficina de Denúncies Especialitzada en Violència de Gènere de València que, des de la seua obertura a l'abril de 2019, han atés  851 dones, de les quals, el 60% va presentar una denúncia contra 507 presumptes agressors, dels quals 348 eren espanyols i 159 eren estrangers. 

En els 18 mesos que porta en funcionament aquest servei únic en tota Espanya s'han practicat un total de 52 detencions (35 espanyols i 17 estrangers). El perfil més comú del presumpte maltractador correspon a un individu d'entre 30 i 49 anys que és l'ex parella de la víctima en 6 de cada 10 casos. Per part seua, el perfil més habitual de la víctima correspon a una dona d'entre 30 i 49 anys, espanyola en el 66% dels casos i que té menors al seu càrrec. No obstant això, les menors de 30 anys suposen el 23% de les víctimes i és el segon grup d'edat més nombrós. El 96% dels delictes denunciats en aquesta oficina són agressions físiques i psicològiques. La consellera ha destacat que, en la Comunitat Valenciana, les maltractades tarden, de mitjana, set anys a verbalitzar la seua situació i, per això, "la principal missió d'aquesta oficina és que aquesta denúncia es produïsca molt abans i que les víctimes sàpien que s'han millorat els mecanismes de resposta institucional en l'àmbit judicial perquè puguen eixir de l'infern perquè, en cap cas, estaran soles", ha dit la consellera.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter