Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló estrena 'El Fanal', la nova parada de TRAM

La nova parada del TRAM ha tingut una inversió de 480.000 euros.

General 25 de noviembre de 2020 Redacció
P1020706

La directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, acompanyada pel regidor de Mobilitat de Sostenible de l'Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes, ha assistit a la posada en servei de la nova parada 'El Fanal' del TRAM de Castelló. Amb aquesta nova parada, "es millora l'accessibilitat al transport públic, així com el servei del TRAM de Castelló," ha assenyalat el conseller Arcadi España, que ha afegit que "des de la Conselleria estem treballant per un transport públic segur, eficient i eficaç que s'adeqüe a les necessitats reals de la ciutadania".

Per al titular d'Obres Públiques, "actuacions com està s'emmarquen en l'objectiu de millorar la mobilitat sostenible per a incrementar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, no sols perquè facilita els desplaçaments diaris sinó, també, perquè és una de les principals eines per a lluitar contra el canvi climàtic". Així mateix, ha destacat la importància de la col·laboració entre administracions, en aquest cas amb l'Ajuntament de Castelló, per a atendre les demandes dels ciutadans i ciutadanes. En aquest sentit ha indicat que aquesta nova parada del TRAM ha tingut una inversió de 480.000 euros, dels quals la Conselleria ha aportat 276.000 euros per a l'obra civil i l'Ajuntament de Castelló 204.000 euros per a la semaforizació.

Arcadi España ha volgut recordar que, amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, el TRAM de Castelló porta el missatge de 'Lliures de violència de gènere' que servirà "per a recordar-nos i conscienciar-nos tots els dies, de la necessitat d'actuar per a erradicar la violència contra la dona". A més, ha fet referència al fet que la Generalitat Valenciana establirà les mesures necessàries perquè totes les dones víctimes de violència de gènere els seus fills i filles viatgen de manera gratuïta en el TRAM de Castelló, "en compliment d'un dels compromisos del pacte contra la Violència de Genero que va signar la vicepresidenta del Consell amb tota la societat civil".

L'execució d'una nova parada del TRAM ha portat aparellada l'adequació d'un carril reversible, al costat del Passeig Ribalta, entre la Plaça de la Independència, on se situa la parada, i l'Avinguda de Barcelona. Per a dur a terme aquests treballs, ha sigut necessari dissenyar un carril reversible que permeta la circulació del TRAM al llarg del Passeig Ribalta Parells en tots dos sentits, donada la falta d'espai per a poder establir dos carrils per sentit; mentre que en l'Avinguda Barcelona i en la Plaça de la Independència, on sí que existia espai físic, s'ha projectat un carril per cada sentit de circulació.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter