Blanch senyala que acabar amb la violència masclista “no és una opció, és una obligació”

Marco ha recordat que des de principi d'any 41 dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles.

General 25 de noviembre de 2020 Redacció
20-11-25 25N diputació

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i membre de la Comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del col·lectiu LGTBI en les Corts Valencianes, Ernest Blanch, ha afirmat avui que “el partit socialista continuarà ferm en la lluita feminista i en contra dels maltractadors” i ha advertit de "l'amenaça i el perill” que suposa “el negacionisme de la barbàrie masclista per part de l'extrema dreta”. “Davant els partits que advoquen per tornar enrere en la conquesta dels drets de les dones, les i els socialistes continuarem avançant per a seguir a l'avantguarda en polítiques d'igualtat. Perquè acabar amb la violència de gènere no és una opció, és una obligació”. 

Blanch ha fet estes declaracions després dels actes commemoratius amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona organitzats per la Diputació de Castelló i la Subdelegació de Govern als quals també han assistit la vicesecretària provincial i senadora Ana Edo i la presidenta del PSPV-PSOE provincial Rosa Marco. En este sentit, Edo ha incidit en la necessitat de “continuar treballant per a acabar amb esta ‘lacra’ social” i que “contra la violència de gènere, contra la dreta extrema i per a aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes, només cap més democràcia”. A més, la senadora ha assenyalat a "l'educació en valors d'igualtat i respecte entre els i les joves com la base fonamental per a acabar amb el maltractament".

Per part seua, Marco ha recordat que, des de principi d'any, 41 dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles i que, des de 2003 —any en què va començar a comptabilitzar-se les víctimes mortes per violència de gènere—, el número s'eleva a 1.074, “una xifra demoledora i de la qual no podem abstraure-nos, ja que, darrere de cada número hi ha un rostre, una persona amb noms i cognoms i una família truncada per la barbàrie masclista”.

Cal recordar que l'executiva provincial ha aprovat este mes una resolució per a ratificar el compromís amb la igualtat de gènere, els drets de les dones i l'erradicació de qualsevol mena de violència contra les dones i manifesta el seu compromís amb les víctimes. Així mateix, també s'insta a combatre els posicionaments polítics que propugnen la negació de l'existència de la violència de gènere o rebutgen la validesa de les polítiques públiques enfocades a la seua total erradicació.

Te puede interesar
Lo más visto