Els jutjats de la província de Castelló registren sis denúncies al dia per casos de violència de gènere al 2020

Segons dades de la Generalitat Valenciana, solament el 20 % de les víctimes denuncia al maltractador

General 26 de noviembre de 2020 Redacció
9581_violencia-genero

Els jutjats de la província de Castelló han registrat sis denúncies al dia per casos de violència de gènere durant el 2020, segons dades de la Generalitat Valenciana. El mateix informe assenyala també que solament el 20 % de les víctimes denuncia al maltractador.

Amb motiu de la celebració del dia internacional contra la violència de gènere que va tindre lloca ahir 25 de novembre, la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo va fer un balanç sobre l'actual sistema d'atenció de víctimes.

Segons Bravo el baix percentatge de denuncies es deu a dos aspectes: un la falta de confiança en les administracions publiques assignades per a aquests casos i altra per por a les possibles conseqüències. En aquest sentit la Consellera ha assegurat que estan treballant en millorar els serveis administratius mitjançant la formació de fiscals, jutges o advocats.

A dia d'avui a Castelló hi ha tres oficines d'atenció a víctimes de violència de gènere. Una a Castelló de la Plana on s'han registrat 800 denuncies al 2020, altra en Vila-real amb casi 900 denuncies i una més en Vinaròs amb 400 denuncies.

De cara al pròxim any la Generalitat te previst obrir dos noves oficines, una a Nules i altra a Segorbe. A més, Bravo ha confirmat que al 2021 obriran una oficina especialitzada integrada per membres de la Policia de la Generalitat amb coneixements en l'àmbit de violència de gènere per tal de facilitar assistència social i psicològica a les dones.

Te puede interesar
Lo más visto