Castelló es prepara per altra DANA: s'activa el nivell màxim taronja per al divendres

General 26 de noviembre de 2020 redacció
fotonoticia_20200317130621_420
Imatge d'arxiu d'una dona sota un paraigua. EUROPAPRESS

La província de Castelló es prepara per a suportar fortes pluges després de l'últim temporal de fa tres setmanes. Així mateix, Aemet ha anunciat que Castelló entrarà nivell màxim taronja d'alerta per precipitacions demà divendres, des de les 12.00 fins a les 23.59 hores per tempestes i precipitació acumulada d'una hora de fins a 40 litres per metre quadrat en tota la província.

A partir d'avui dijous començarà a notar-se la inestabilitat en la zona més pròxima a la costa. Segons les previsions, la intensitat de la plutja anirà creixent conforme transcórrega la jornada,  arribant a partir de les sis de la vesprada a una probabilitat del 100 % de ruixats.

A més, també per a aquest divendres s'ha llançat un avís màxim groc des de les 00.00 fins a les 11.59 hores per precipitació acumulada en una hora de 30 litres per metre quadrat en una hora, i de 60 l/m² en 12 hores, així com per tempestes, en tota la província de Castelló.
 


Així mateix, la part més forta d'aquesta situació d'inestabilitat arribarà el divendres, amb la citada alerta nivell taronja. Pel que fa a les temperatures s'espera que no hi haja canvis significatius, excepte ascensos locals en el nord de la província i màximes a descens. També, el vent bufarà d'est a nord de fluix a moderat, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

De cara al cap de setmana, la situació no millorarà, ja que el dissabte el percentatge seguirà pràcticament igual, 95 % de probabilitat de pluja. No obstant, el diumenge donarà una treva i 45 % a la província de Castelló.

Per a la setmana pròxima no es descarten que continuen les precipitacions, encara que més febles i sense previsió d'alertes rellevants.

Predicció dijous

Per avui, el cel estarà nuvolós o cobert amb precipitacions, més abundants durant la segona meitat del dia, que podran ser localment forts, persistents i acompanyades amb tempestes ocasionals a Castelló. Les temperatures mínimes pujaran i les màximes presentaran pocs canvis, i el vent serà de l'est fluix a moderat. Les temperatures màximes d'ahir i mínimes de hui a Castelló ha sigut de 16,6 i 12,1 graus.

Així mateix, la previsió per avui a la ciutat de Castelló és la següent: 

6610

Te puede interesar
Lo más visto