El Consell posa de manifest la importància de la lluita contra la prostitució i defensa una legislació que penalitze als clients

Amb aquesta legislació pretenen acabar amb el buit legal existent i que es pose fi a l'explotació sexual

General 26 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
gabriela-bravo-en-corts

Ahir, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència de Gènere, el Consell va visibilitzar totes les violències que pateixen les dones més enllà del maltractament físic i va posar de manifest la importància de la lluita contra la prostitució, entesa com a forma expressa de violència cap a les dones.

Membres del Consell com el president Ximo Puig o la titular de Justícia, Gabriela Bravo, han adoptat una postura obertament abolicionista i existeixen ja diversos moviments per a tractar de pressionar en el Govern central per a una legislació que acabe amb l'actual buit legal i siga efectiva per a lluitar contra el proxenetisme i posar fi a l'explotació sexual.

Bravo manté que la prostitució és una altra forma de terrorisme masclista i advoca per una llei que «penalitze als clients». La consellera ha defensat la necessitat d'elaborar una nova llei integral contra la tracta i l'explotació sexual, com a França o Suècia, que permeta «castigar els proxenetes, penalitzar als clients i ajudar a les dones tant en l'àmbit laboral com social».

Te puede interesar
Lo más visto