L'Ajuntament de Castelló aprova reformar el Camí la Ratlla

L'iniciativa s'ha acordat amb un pressupost de 1.270.500 euros i s'espera que les obres començen en un plaç de 10 mesos

General 27 de noviembre de 2020 Redacció
1594980611_797398_1594980709_noticia_normal

La Junta del Govern Local del Consistori de Castelló ha aprovat el projecte per a reformar el Camí la Ratlla i millorar la seguretat vial d'aquesta carretera. L'iniciativa s'ha acordat amb un pressupost de 1.270.500 euros i s'espera que les obres començen en un plaç de 10 mesos.

Pel moment s'ha iniciat el procés de adjudicació de les obres, que es troba inclosa en el programa d'ajudes a projectes singulars de entitats locals, que aposten per una economia baixa en carboni i que es troba inclosa en el programa operatiu de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder).

La alcaldessa de la localitat, Amparo Marco ha ressaltat l'importància que te aprovar aquest projecte: “Avancem així en l'execució d'un projecte que ens permetrà atendre una reivindicació històrica i millorar el Camí la Ratlla, dotant-lo de més seguretat, amb millores en la calçada i el carril bici existent i afegint un carril de vianants”. Sumat a això Marco també ha remarcat que es treballarà en rehabilitar la zona verda que rodeja el camí i es condicionarà la sèquia del voltant.

La firma del projecte conte una condició de caràcter social en la que s'estipula que la subcontractació de un 30% del pressupost d'execució deu córrer a càrrec de microempreses, autònoms o pimes.

“Clàusules socials com aquesta que s'introdueixen en la reforma del Camí la Ratlla ens permeten diversificar la contractació pública i generar llocs de treball, ajudant així a autònoms, pymes i micropymes, que són sectors que estan patint especialment l'impacte de la crisi sanitària”, ha assenyalat Marco.

La zona d'actuació de les obres tindrà una longitud de 1,77 kilòmetres i una superfície aproximada de 16.816 metres quadrats. Concretament es troba en el tram del Camí la Ratlla que s'ubica entre el camí Serralada i la rotonda CV-149. Les obres aconseguiran que el carril bici es separes de la via de circulació i que haja una zona per als vianants.

Te puede interesar
Lo más visto