El Consorci Provincial de Bombers de Castelló prepara els seus dispositius per l'alerta taronja per pluges

General 27 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
EmF90MpWoAI7lL5
Actuacions dels bombers en el temporal de pluja a la Plana Baixa. CPBC

La província de Castelló té la vista posada en el cel de cara aquest cap de setmana. I és que l'Agència Estatal de Meteorologia va decretar ahir l'alerta taronja per fortes pluges i tempestes en tot el territori provincial, i contempla la possibilitat que es registren precipitacions de fins a 40 litres per metre quadrat en només una hora.

Degut això, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha posat en alerta a tots els seus dispositius per a ser activats de manera immediata en cas de ser necessari. La mobilització de recursos, segons indica el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, «es realitzarà gradualment segons les necessitats puntuals de cada moment i cada zona operativa». Ibáñez, en aquest sentit, va demanar «prudència a la població», i va recomanar que s'informen de les actualitzacions meteorològiques i activació de preemergències o emergències a través de la Aemet i GVA112.

En aquest sentit, ahir ja es van produir a Castelló les primeres precipitacions, però amb menor intensitat de l'esperat. En qualsevol cas, el CPBC té operatius els quatre parcs de bombers situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe i els cinc de bombers voluntaris a Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta, la qual cosa suposa un total de 26 camions autobomba secundats per 52 equips d'acovardisca dividits en 10 electrobombes, 34 motobombas i 8 turbobombas. D'altra banda, també es compta amb altres 15 camions autobomba corresponents a les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat assignades, entre un altre equipament. Així mateix, està preparada la unitat de voluntaris de Protecció Civil de Diputació.

A més, des dels Bombers es recomana a la ciutadania en general que, de no ser estrictament necessari, s'evite circular per carretera i que, en cas de fer-ho, en cap concepte s'han de travessar zones inundades, ni llits de rius i barrancs encara que es crea poder fer-ho.

També, asseveren, és important evitar programar activitats a la muntanya, especialment en zones pròximes a llits de rius i barrancs. En l'habitatge, indiquen, és aconsellable revisar les canalitzacions i baixants d'aigua, així com assegurar-se que els desguassos de terrasses exteriors estan nets per a evitar acumulacions d'aigua.

Te puede interesar
Lo más visto