El Consell autoritza un conveni amb la Universitat Jaume I per a la realització de pràctiques acadèmiques en centres dependents de la Conselleria de Sanitat

Educació 28 de noviembre de 2020 redacció
practicas6-top-1200
Imatge d'arxiu d'Ofertes de Pràctiques Extracurriculars. FUE UJI

El Consell ha autoritzat un conveni entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la Universitat Jaume I (UJI) i el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló per a la realització de pràctiques acadèmiques, amb una vigència de quatre anys, que afecta als cursos acadèmics 2020/2021, 2021/2022, 2022/2023 i 2023/2024.

L'objecte de l'acord és regular la realització de pràctiques acadèmiques externes, sense relació laboral, en les dependències de la pròpia conselleria o en institucions, organismes i centres dependents d'aquesta, per part de l'alumnat de la Universitat Jaume I, que conduïsca a completar els seus estudis acadèmics.

L'acord beneficia tant a les universitats com a les institucions sanitàries de la Comunitat Valenciana, atés que la seua finalitat és establir un marc de col·laboració en tot allò que facilite la realització de pràctiques acadèmiques externes per l'alumnat de l'UJI, i promoure la necessària col·laboració de les institucions en la formació dels futurs graduats i postgraduats.

Aquest conveni no comporta obligació econòmica per a la Generalitat i farà efecte des del moment de la signatura. Ara bé, a causa de l'actual crisi sanitària, la Conselleria de Sanitat ha dictat la Resolució de 3 de novembre de 2020, que restringeix la realització de pràctiques en centres sanitaris, per la qual cosa l'inici de les pràctiques de l'alumnat de l'UJI en les dependències de la conselleria haurà d'esperar al moment en què es recupere la normalitat assistencial. En aquests moments, les pràctiques queden exclusivament limitades a l'alumnat de l'últim curs de les titulacions de Ciències de la Salut.

Te puede interesar
Lo más visto