L’ampliació del servei d’ecoparc mòbil a Castelló permet incrementar un 45% la recollida de residus

El servei funciona ampliat a les vesprades de dilluns a divendres i ha triplicat l’horari de 24 a 72 hores setmanals

General 29 de noviembre de 2020 Redacció
271120 Garcia ecoparc mòbil Marjaleria

L’Ajuntament de Castelló ha informat sobre les dades de recollida en els punts nets de la ciutat, un servei que ha triplicat la presència al carrer. Gràcies a l’ampliació, la recollida de residus en aquests punts augmenta prop d’un 45% durant el mes de novembre. I és que el servei ha passat d’estar operatiu unes 24 hores setmanals a 72 hores.

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, s’ha mostrat satisfet i ha assegurat que “la tasca de l’equip d’educació ambiental està sent molt positiva, ja que s’ha aconseguit apropar el servei a la ciutadania”. A més, l’edil ha afirmat que “els veïns i les veïnes de Castelló han rebut molt bé les noves mesures de recollida selectiva”.

Per a Garcia “la ciutadania ha demostrat que és cada dia més responsable i que està molt més conscienciada de què només si actuem de manera individual en les nostres cases aconseguirem que el resultat siga global i podrem salvar el nostre territori i el planeta”. Així mateix, el regidor de Reciclatge ha recordat que “hem de ser conscients que existeixen serveis com l’ecoparc mòbil i el fixe cada vegada que renovem els electrodomèstics o altres aparells electrònics o que fem reformes a casa, ja que en aquests moments en què generem residus que no són els habituals és quan més important és que recordem on hem de llançar-los”.

Així, tal com es desprén de l’estudi elaborat per la Regidoria de Reciclatge sobre la incidència de la recollida de residus orgànics en els punts nets de la ciutat, s’observa un augment de la mitjana d’entregues al dia, que creixen de les 376 a 415. Pel que respecta a la mitjana de quantitat de residus recollits per dia, l’informe recull que s’ha passat de 1.085kg per dia durant el mes d’octubre a 1.244kg per dia durant el mes de novembre. Això fa que l’augment siga d’un 45% respecte al mes anterior.

Cal recordar al setembre es va posar en marxa un nou punt de recollida mòbil, amb 10 rutes. Igualment, el 2 de novembre es va ampliar l’horari de recollida dels ecoparcs mòbils, ja que el servei va passar d’estar en funcionament només durant el matí per estar-ho també en horari de vesprada. A més a més, en els punts de recollida mòbil hi ha personal especialitzat per tal d’assessorar sobre la gestió dels residus per què els usuaris utilitzen correctament els contenidors.

Els punts de recollida mòbils disposen de 180 litres de capacitat per a oli vegetal (de cuina) i mineral (de motor). A més, compten amb altres tipus de depòsits més específics on es poden llançar tubs de neó i bateries d’automòbils. Les persones usuàries també podran dipositar objectes com piles, tòners d’impressora, càpsules de café, ordinadors portàtils, termòmetres o bombetes.

Te puede interesar
Lo más visto