Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Benassal i l’UJI inicien un Pla de Dinamització Turística Participatiu

el Pla es basa en diverses fases de treball amb l’objectiu final que siguen els veïns i veïnes de Benassal els qui trien com serà el seu model de desenvolupament turístic per a posar-ho en pràctica.

Economía 03 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
benasal
En el Pla de Dinamització Turística Participatiut reballen Turisme de l’UJI, ,el programa d’extensió universitària PEU-UJI i l’associació d’arquitectura participativa Sostre.

L’Ajuntament de Benassal i la Universitat Jaume I de Castelló, UJI, han unit forces per a l’elaboració d’un Pla de Dinamització Turística Participatiu. Els professors de Turisme de l’UJI, Xavier Ginés, Vicent Querol i Juan Bautista Ferreres; el programa d’extensió universitària PEU-UJI i l’associació d’arquitectura participativa Sostre, treballen de manera coordinada per a la realització del Pla.

La intenció dels actors implicats és posar en valor els recursos turístics, patrimonials, culturals i socials de Benassal. Per a això, es busca implicar a tots els sectors del municipi i es fomenta el treball col·laboratiu amb la celebració de reunions amb les entitats socials, culturals i empresarials de la localitat. UJI i Sostre són els encarregats de programar i dinamitzar aquestes reunions i de catalogar i analitzar els recursos i les dinàmiques turístiques en les quals està immers el municipi.

El passat 30 de setembre es va fer una primera presa de contacte entre tots els agents implicats incloent a l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, i els responsables de turisme del municipi. A més de les reunions amb l’Ajuntament i les entitats locals, es crearà una Comissió de Seguiment en la qual intervindran agents de totes les categories (UJI, Ajuntament i associacions) que s’encarregarà de focalitzar les dades obtingudes i crear la guia del Pla.

Així, el Pla es basa en diverses fases de treball amb l’objectiu final que siguen els veïns i veïnes de Benassal els qui trien com serà el seu model de desenvolupament turístic per a posar-ho en pràctica. El projecte té un any de duració, per la qual cosa a la fi de setembre de 2021 es veuran els primers resultats.

Te puede interesar

Jeannete Segarra- DESPOBLACION RAW _DSC3749

Agenda antidespoblament

Redacció
Economía 01 de febrero de 2021

La Diputació i la Generalitat planegen la signatura d'un conveni per a l'elaboració d'un estudi sobre l'escassetat d'habitatge a l'interior de la província

ashocas r

Trobada agredolça

Redacció
Economía 10 de febrero de 2021

L'hostaleria qualifica així la reunió mantinguda en la vesprada del dimarts amb l'ajuntament de Castelló, encara que arranca en el compromís de començar amb les ajudes en quant Generalitat transferisca la part que els correspon del pla parèntesi.

Newsletter