Les dades sanitàries actuals, llancen una millora a la ciutat de Castelló

Castelló pasa en una setmana de tindre una incidència acumulada de 190 a 126 positius per PCR per cada 100.000 habitants.

Sanitat 10 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
cacopall
A partir d'ara l'aforament màxim per a esdeveniments i activitats serà d'un màxim de 150 persones.

En la reunió d'aquest dijous  de CECOPAL s'han analitzat les dades sanitàries actuals, que llancen una millora a la ciutat de Castelló en passar en una setmana de tindre una incidència acumulada de 190 a 126 positius per PCR per cada 100.000 habitants, la qual cosa confirma la tendència descendent de l'últim mes

En les últimes setmanes es van haver d'adoptar mesures més restrictives a causa de la situació sanitària que, amb la col·laboració dels veïns i veïnes, han contribuït a doblegar la corba a la ciutat. No obstant això, assenyala,               l´alcaldessa Amparo Marco “no hem de baixar la guàrdia”. En aquest sentit, ha reiterat la crida a la ciutadania “per a complir amb les mesures sanitàries de protecció de la salut, com l'ús de màscara i la distància interpersonal, amb l'objectiu de reduir al màxim el risc de propagació del virus”.

D'altra banda, també s'ha modificat la mesura de l'aforament màxim de 80 persones en els actes en via pública fixat en la reunió del CECOPAL del 17 de novembre. A partir d'ara l'aforament màxim per a esdeveniments i activitats serà d'un màxim de 150 persones, incloent participants i organitzadors, i no es podrà superar l'aforament del 50%, en línia amb el que s'estableix en la Resolució del 5 de desembre de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Cal recordar que les mesures adoptades en el si del CECOPAL són provisionals i poden ser revertides en el cas que es constate un empitjorament de la situació epidemiològica a la ciutat. Per tant, les autoritzacions per a actes o activitats també poden ser revocades en cas necessari.

D'altra banda, en la reunió del CECOPAL d'aquest dijous s'ha adonat de les últimes dades d'actuacions policials per incompliments de les mesures sanitàries. Així, la Policia Local ha realitzat des del 24 d'octubre un total de 461 propostes de sanció. En el que portem de desembre, s'han imposat 64 sancions que es divideixen: 31 per no portar mascareta, 11 per incomplir el confinament nocturn, 3 per consum d'alcohol en via pública, 11 per reunions en via pública de més de sis persones i dues són denúncies a establiments.  

Te puede interesar
Lo más visto