Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

+ Dones

La revista + Dones publica el primer número exclusivament digital

Cultura 23 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
221220 Ruiz tècniques SIO revista +Dones
El Servei d’Igualtat d’Oportunitats entre homes i dones (SIO) i la regidoria de Feminisme i LGTBI han publicat el nou número de la revista.

L’edició de desembre analitza les accions realitzades contra la violència masclista a Castelló, estudia els rols femenins a la publicitat i les sèries, i entrevista a Reyes Santamaría, premi Olimpia 2020

El Servei d’Igualtat d’Oportunitats entre homes i dones (SIO) i la regidoria de Feminisme i LGTBI han publicat el nou número de la revista +Dones, una edició que serà íntegrament digital per primera vegada. D’aquesta manera, s’extremen les mesures sanitàries front a la pandèmia.

“Amb aquest número tanquem un any que ha estat complicat per totes i tots i també per a les persones, les institucions i les entitats que treballem per la igualtat de drets, ja que la crisi sanitària i la social han fet que els drets de les dones es vegeren afectats i que aquelles amb pitjors condicions socioeconòmiques vegeren agreujada la seua situació”, ha lamentat l’edil de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz. La regidora ha apuntat que aquesta edició serveix per tal que “agafem consciència sobre les discriminacions que es produeixen en matèria de salut o el masclisme que fomenta la publicitat, entre altres aspectes i ens proposem acabar amb açò en 2021”.

Entre els articles destacats del número de desembre, figura una anàlisis sobre els estereotips, dels rols i les relacions de gènere en les sèries televisives espanyoles i el resultat d’una macroenquesta que descobreix que una de cada dos dones ha patit violència de gènere, dins o fora de l’àmbit de la parella.

La revista +Dones es publica per donar a conèixer les polítiques per la igualtat dutes a terme en la ciutat, motiu pel qual reflecteix l’aposta del govern municipal pel procés dels pressupostos amb perspectiva de gènere de l’Ajuntament de Castelló i una evolució dels quatre últim exercicis.

Així doncs, en el número actual s’inclou un repàs a la campanya amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència Masclista, en el qual es van a dur a terme exposicions i representacions al voltant de l’eradicació del masclisme. En eixe sentit es remarca l’exposició de ‘Ciutat lliure de violència masclista’, amb més de 1.000 casetes pintades a mà per diferents col·lectius de la ciutat.

‘+ Dones’ tanca aquest número amb una entrevista a Reyes Santamaría Villagrasa, premi Olimpia 2020 i psicòloga i cap del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de l’Ajuntament de Castelló.

Te puede interesar

Ruth Sanz

Jaciment prehistòric

Redacció
Cultura 22 de febrero de 2021

La Diputació intervé en la recuperació del jaciment prehistòric de la Cova dels Diablets d’Alcalà-Alcossebre.  

Newsletter