Primer webinar del Pla General de Castelló

Webinar titulat El Pla General Estructural i el Pla d'Ordenació Detallada, un nou urbanisme per a una nova ciutat

Economía 14 de enero de 2021 Redacció Redacció
13-01-21 Primer webinar Plan General (1)
L'alcaldessa, Amparo Marco, i el regidor d'Urbanisme, José Luis López, el Coordinador d'Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Habitatge, Sostenibilitat i Agricultura, Fernando Calduch; i l'Arquitecta Cap de la Secció d'Ordenació i Gestió Urbanística i Territorial i Directora del Pla General, Consuelo Leal.

L'Ajuntament de Castelló ha iniciat hui el cicle de webinars informatius dedicats al Pla General, en una primera sessió en línia a la qual s'han connectat 150 de les 200 persones inscrites i durant la qual s'han desgranat els aspectes ambientals, socials i econòmics del nou ordenament urbanístic de la ciutat que es troba en exposició pública.

El primer webinar titulat El Pla General Estructural i el Pla d'Ordenació Detallada, un nou urbanisme per a una nova ciutat, ha sigut exposat pel Coordinador d'Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Habitatge, Sostenibilitat i Agricultura, Fernando *Calduch; i per l'Arquitecta Cap de la Secció d'Ordenació i Gestió Urbanística i Territorial i Directora del Pla General, Consuelo Leal.

En la sessió s'han abordat aspectes generals i específics d'aquest nou planejament urbanístic cohesionador i generador d'oportunitats que garanteix la utilització racional del sòl i afavoreix els espais per al vianant. Així mateix, l'exposició ha abordat la superfície prevista de parc públic, que ascendeix a un total de 382.888 metres quadrats referits als parcs Almalafa, Marjal, Vaig moldre la Font, Senillar i Avinguda de la Mar.

 A més, ha aportat una comparativa des del Pla General del 2000 i les seues posteriors modificacions, la qual ha llançat dades relatives a la classificació del sòl. En aquest sentit, el nou planejament proposat augmenta la superfície no urbanitzable protegida fins al 48%, mentre que en els anteriors era del 15%. La presentació també ha analitzat les zones de nou desenvolupament, que proposa 1.671.998 metres quadrats per a sòl residencial i 3.483.483 metres quadrats per a activitats econòmiques.

Aquesta proposta virtual està emmarcada en la segona fase d'exposició pública del Pla General, que està en marxa a l'efecte de consulta des del 5 de gener per a compartir les directrius del nou planejament afavorint la transparència i la participació ciutadana. El cicle de webinars continuarà el 19 de gener a les 18.00 hores amb El Pla d'Ordenació Detallada, la ciutat consolidada, mentre que l'última sessió es realitzarà el divendres 22 a la mateixa hora i estarà dedicada al Pla General Estructural i el Pla d'Ordenació Detallada, les urbanitzacions i sectors perifèrics, la Marjaleria. Les persones interessades poden inscriure's a través de la pàgina web del Pla General, www.plageneralcastello.es.

Al marge, tota la documentació relativa al Pla General està disponible via telemàtica en www.plageneralcastello.es i de manera presencial en el Menador i en la Tinència d'Alcaldia del Grau, en horari de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores de dilluns a divendres; i de 10.00 a 13.00 hores els dissabtes.

Te puede interesar
Lo más visto