Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Agenda antidespoblament

La Diputació i la Generalitat planegen la signatura d'un conveni per a l'elaboració d'un estudi sobre l'escassetat d'habitatge a l'interior de la província

Economía 01 de febrero de 2021 Redacció Redacció
Jeannete Segarra- DESPOBLACION RAW _DSC3749
El president de la institució, José Martí, i el diputat d'Acció Contra la Despoblació, Santi Pérez, consideren necessari identificar cases reformables amb les quals crear un parc públic de lloguer residencial.

La Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana mantenen una estreta col·laboració per a donar resposta als problemes existents en l'entorn rural, entre els quals destaca l'escassetat d'habitatges.

En aquest sentit, s'han entaulat contactes entre la institució provincial, la Directora General de l'Agenda Valenciana antidespoblament (AVANT), Jannette Segarra, i el director general d'Urbanisme de la Conselleria de Polítiques Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Vicente García Nebot, que desembocaran pròximament en la signatura d'un conveni per a elaboració d'un estudi tècnic a manera d'auditoria, que identifique la situació en la qual es troba cada municipi i els immobles susceptibles de ser recuperats per a ús residencial amb els quals compten. L'objectiu que es persegueix és “aconseguir un parc d'habitatges, principalment de lloguer, que faça més atractiva la idea de residir a l'interior de la província”.

És una informació que ha donat a conéixer el president de la Diputació, José Martí, qui ha assenyalat que “si volem fixar població, hem de resoldre prèviament el problema de l'escassetat d'habitatge”.

En similars termes s'ha pronunciat el diputat provincial d'Acció contra la Despoblació, Santi Pérez, qui té posades moltes esperances en aquest estudi perquè “una vegada finalitzat i extretes les conclusions pertinents, podrem implementar mesures que ajuden a resoldre el dèficit d'habitatges que pateix l'interior de Castelló”.

Sobre aquest tema ha manifestat que “als pobles hi ha molts habitatges antics en desús que no compleixen els cànons de confort propis del segle XXI, que hem de ser capaços de recuperar”. “La reforma d'habitatges”, ha dit, “pot ser a més una via de generació d'activitat econòmica als pobles que cal tindre molt en compte”.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter