Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Dia de l’Arbre

La Diputació celebra el Dia de l’Arbre a Suera amb la posada en valor de ‘l’olivera de la Campana’

Cultura 02 de febrero de 2021 Redacció Redacció
Suera 1
L’àrea de Medi Natural ha fet entrega al consistori suerenc d’un panell informatiu que certifica l’entrada d’aquest exemplar a la xarxa d’arbres monumentals de Castelló.

La Diputació de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de l’Arbre aquest dilluns a Suera amb un homenatge a la centenària olivera de la Campana, que ha comptat amb la participació de l’alcalde del municipi i també president de la institució, José Martí, i la diputada de Medi Natural, María Jiménez.

 L’àrea de Medi Natural ha aprofitat aquesta data per a fer entrega al consistori suerenc d’un panell informatiu que certifica l’entrada d’aquest exemplar a la xarxa d’arbres monumentals de Castelló. Així doncs, des de hui mateix podrà trobar-se junt a l’imponent olivera aquest suport que ajudarà a la població a comprendre la seua importància històrica amb textos acuradament elaborats.

 Jiménez ha explicat que amb la instal·lació d’aquest panell ja seran 19 els que es poden trobar arreu del territori castellonenc. L’últim de la col·lecció, el vinté, serà lliurat pròximament a l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat. Així es tancarà aquest projecte de divulgació ambiental que va nàixer fa un parell d’anys amb la voluntat de posar en valor els recursos naturals de la nostra província com a font de riquesa i de creació de noves oportunitats. La diputada ha afegit que una vegada estiga finalitzada la instal·lació dels panells “aquests punts es convertiran en un recurs didàctic molt interessant per a conéixer en família i també en una excusa més per a que aquelles persones apassionades per la naturalesa vinguen a conéixer Castelló”.

 El president ha aplaudit aquest projecte “perquè ajuda a dignificar i a promocionar el nostre patrimoni natural entre la ciutadania”: “pagarà la pena agafar la motxilla i recórrer-se tota la província per a conéixer els tresors naturals que protegeix”.

La Diputació de Castelló obrirà aquest 2021 una línia de 40.000 euros en subvencions perquè els ajuntaments compten amb recursos per a la conservació i manteniment d'arbres singulars i mil·lenaris. Es tracta del doble del pressupostat fa ara mateix dos anys, quan encara estava en execució els comptes aprovats per l'anterior equip de govern.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter