Borriol comptarà amb el primer aparcament d'ús compartit de vehicles de la comunitat

La Conselleria d'Obres Públiques habilita a Borriol el primer aparcament per a cotxes compartits.

General 03 de febrero de 2021 Redacció Redacció
210202_FOTO_aparcamiento_compartido_Borriol
Una parcel·la de 2.270 metres quadrats per a un total d'unes 60 places de vehicles que podrà estar funcionant abans de finalitzar este trimestre.

Arcadi Espanya ha fet seguiment de les obres de l'aparcament de vehicles per a ús compartit junt amb la CV-10 a Borriol - La Conselleria està adequant una parcel·la de 2.270 metres quadrats per a un total d'unes 60 places de vehicles que podrà estar funcionant abans de finalitzar este trimestre.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha destacat la innovació que suposa l'adequació d'una zona d'aparcament per a ús compartit de vehicles que la conselleria està duent a terme junt amb la glorieta de l'enllaç de l'autovia CV-10 amb la CV-151 a Borriol.

Segons hi ha assenyalat Arcadi Espanya, amb esta actuació, que és la primera que s'està fent en este sentit en la Comunitat Valenciana, la Generalitat vol facilitar el que ja estan fent molts veïns i veïnes de la zona, que és utilitzar este espai, on s'està construint l'aparcament, per a poder deixar els seus vehicles i compartir amb altres persones un sol automòbil..

Per al conseller, es tracta de poder retirar cotxes de les carreteres per a disminuir la contaminació i també donar-li eficiència al transport amb cotxe privat pel que fa a la mobilitat per a anar al lloc de treball.

Amb este objectiu, la Conselleria està executant les obres d'aparcament junt amb la CV-10. S'està procedint a l'adequació, asfaltat i il·luminació d'esta zona perquè siga un lloc segur i ordenat on estes persones puguen deixar els seus cotxes i compartir vehicle per a anar al treball, ha indicat Arcadi Espanya.

Les obres, que suposaran una inversió aproximada de prop de 200.000 euros, estan previstes que finalitzen a principis de març i consistixen en l'adequació i pavimentació d'una parcel·la de 2.270 metres quadrats, així com la disposició d'elements de senyalització i abalisament i d'una xarxa d'enllumenat.

Amb això es pretén destinar la parcel·la a l'ús d'aparcament públic per a vehicles d'alta ocupació, amb un total aproximat de 60 places per a vehicles lleugers, places d'aparcament reservades per a persones amb mobilitat reduïda i places per a motos.

La carretera CV-10 forma part de la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana i recorre de sud a nord la província de Castelló, comunicant l'A-7 en la Vilavella amb la N-232 en la Jana, constituint-se com un eix vertebrador de la província de Castelló.

Enllaça amb la CV-151 i és un dels principals accessos a la ciutat de Castelló des d'interior.

La CV-10 registra una IMD de 31.552 vehicles/día i un 24% de vehicles pesats, i és sovint utilitzada com a via d'accés al punt de treball en trajectes de mig-llarg recorregut entre les províncies de Castelló i València.

 

Te puede interesar
Lo más visto