El Cecopal reforça el dispositiu de cap de setmana

L'alcaldessa demana extremar la precaució davant l'augment de la incidència acumulada, que ja supera els mil casos a Castelló

Sanitat 03 de febrero de 2021 Redacció Redacció
Amparo Marco
Amparo Marco S'ha acordat el eforç incorporant a l'Agrupació Municipal de Voluntariat de Protecció Civil per a actuar davant possibles aglomeracions i col·laborar en punts crítics.

L'Ajuntament de Castelló mantindrà de moment les mesures de restricció acordades a nivell municipal i posades en marxa des de mitjan gener per a contindre l'avanç de la covid-19.

El Centre de Coordinació Operativa Municipal (Cecopal) ha mantingut aquest dimarts una nova trobada en el qual s'han analitzat les dades de l'evolució epidemiològica i abordat les últimes resolucions amb noves restriccions per a la ciutat com el tancament perimetral durant els caps de setmana i festius. En aquest sentit, des del Cecopal s'ha donat compte de les actuacions realitzades pel dispositiu especial desplegat aquest cap de setmana i s'ha acordat el seu reforç incorporant a l'Agrupació Municipal de Voluntariat de Protecció Civil per a actuar davant possibles aglomeracions i col·laborar en punts crítics.

L'alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha recordat que des de l'Ajuntament es van prendre una sèrie de mesures restrictives fa dues setmanes “amb l'objectiu de doblegar la corba i fer el possible per a alleujar la pressió assistencial d'hospitals i centres de salut”. Unes mesures que van incloure el tancament d'instal·lacions municipals i la suspensió de l'activitat municipal no essencial, entre altres. “Les dades sanitàries ens obliguen a continuar mantenint en vigor aquestes restriccions que han reduït al mínim les activitats municipals i que estan dirigides a evitar contactes socials, així com a reiterar la nostra crida a la població per a extremar al màxim la cautela i, sempre que siga possible, adoptar l'autoconfinament com a mesura de precaució”, ha indicat.

Les últimes dades fetes públics per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública recullen una incidència acumulada a la ciutat de Castelló de 1.060,98 positius. “Són dades preocupants i per això demane als i les veïnes de Castelló que complisquen amb totes les mesures de seguretat”, ha recalcat Marco. El Cecopal ha decidit mantindre les mesures de restricció a nivell local davant l'augment de la incidència acumulada.

D'altra banda, en la reunió d'aquest dimarts s'ha donat compte del dispositiu policial desplegat per a vetlar pel compliment del tancament perimetral durant el passat cap de setmana. En aquest sentit, s'ha acordat que de cara al pròxim tancament a partir d'aquest divendres s'incorporen també els membres de l'Agrupació municipal de Voluntariat de Protecció Civil per a, entre altres coses, col·laborar en els punts conflictius i evitar possibles aglomeracions.

Així mateix, s'ha donat compte de la baixa taxa de denúncies realitzades durant el passat cap de setmana respecte als controls efectuats. Cal recordar que es van realitzar 47 propostes de sanció per vulnerar el tancament perimetral de la ciutat decretat pel Govern valencià, la qual cosa suposa el 2,73% dels 1.720 vehicles controlats per part de la Policia Local.

Te puede interesar
Lo más visto