Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Pla de vacunació

Sanitat inicia esta setmana la vacunació enfront de la COVID-19 en persones majors de 80 anys i grans dependientes.

Coronavirus 22 de febrero de 2021 Redacció Redacció
82199379-cb05-452b-b6e6-59d3968418df
Continua la vacunació a personal resident i sanitari que no va poder vacunar-se per infecció activa o nous ingressos en residències.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en el marc del pla de vacunació enfront de la COVID-19, inicia durant esta setmana la vacunació al grup de persones de 80 anys o més, així com a grans dependents no institucionalitzats (persones amb necessitat d'intenses mesures de suport i que viuen en les seues cases) . Per a això, es calcula aproximadament 42.000 dosi de la vacuna de Pfizer destinades a la vacunació de persones majors de 80 anys i grans dependents. D'altra banda, prop de 15.600 vacunes d'AstraZeneca es van a emprar per a la vacunació del grup de grans dependents, que siguen d'edats entre 18 i 55 anys, excepte en les excepcions indicades en l'estratègia. En este sentit, des de Salut Pública ja s'ha enviat instruccions a tots els departaments de salut amb el procediment que s'ha de seguir en la vacunació d'estos dos grups de població, i els llistats dels i les pacients.

D'altra banda, durant esta setmana del 22 al 28 de febrer, es va a dur a terme la posada de la segona dosi de vacunes en residències a aquelles persones que van ser vacunades de la primera dosi en la setmana de l'1 al 7 de febrer. A més, en estos mateixos centres es vacunarà de la primera dosi a què no van poder vacunar-se en les fases anteriors, bé perquè patien infecció activa o per ser nous ingressos en el centre de majors. Finalment, esta setmana rebran la segona dosi de la vacuna els sanitaris del Sistema Valencià de Salut que van rebre la primera dosi durant la setmana de l'1 al 7 de febrer, així com la posada de la primera dosi als sanitaris que no van poder vacunar-se. 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter