Diputació treballa en el reforç del pressupost per a 2021

La Diputació reforçarà el pressupost de 2021 amb la incorporació de 15 milions d'euros dels romanents per a reactivar la província de Castelló.

Economía 01 de marzo de 2021 Redacció Redacció
_DSC1136
L'equip de govern integrat per PSPV i Compromís, amb la col·laboració de Ciutadans, treballa en el reforç dels principals plans i programes que aportaran fons als ajuntaments per a atendre les necessitats dels castellonencs.

 La Diputació de Castelló treballa en el reforç del pressupost de la institució provincial per a 2021, que en una primera modificació pressupostària incorporarà més de 15 milions als comptes provincials procedents dels romanents de tresoreria. Segons ha avançat el president de la Diputació, José Martí, això suposarà “elevar fins als 183 milions d'euros el pressupost d'enguany, una xifra històrica que creiem necessària per a atendre les necessitats dels nostres ajuntaments i els nostres ciutadans i ciutadanes i fer front als negatius efectes de la pandèmia”.

L'equip de govern, integrat per PSPV i Compromís, ultima aquests dies, de la mà dels tècnics de la casa, l'augment de les partides dels diferents programes, plans i fons d'ajudes previstos per a enguany, tot això després de donar-se a conéixer en el ple ordinari del passat mes de febrer que la institució disposa de 39 milions d'euros de romanents.

En aquesta ampliació dels comptes provincials per a 2021 també ha aportat proposades el grup Ciutadans, que va secundar al desembre el pressupost inicial de 168,3 milions d'euros. En la jornada de hui, en diferents reunions mantingudes pel president, José Martí, amb el portaveu del PSPV, Santi Pérez; el portaveu adjunt de Compromís, Pau Ferrando, i la portaveu de Ciutadans, Cristina Fernández, s'ha posat damunt de la taula una primera incorporació d'uns 15 milions d'euros de manera immediata, encara que també es preveuen noves incorporacions al llarg del present exercici.

Aquests fons “es destinaran fonamentalment a incrementar i reforçar les polítiques de reactivació econòmica i social de la província” ha indicat Martí, qui ha tornat a recordar que el pressupost #ReactivemCastelló, sense comptar encara amb aquests 15 milions de romanents, ja era és el més elevat dels últims 12 anys i representava un increment de 19,4 milions d'euros respecte a 2020.

A més, els comptes ja preveien destinar més de 37,4 milions d'euros per a convertir-se en el motor econòmic de la província, “estem davant un pressupost sense precedents que va anar creixent durant l'exercici perquè estem davant un moment excepcional, la qual cosa requereix fer política amb majúscules per a fer front als principals reptes de la província”.

Te puede interesar
Lo más visto