Orpesa treballa en la preservació de l'entorn de la Via Verda

L'Ajuntament ja ha al·legat al PAT de Castelló que la zona siga considerada com no urbanitzable i treballa en la modificació de l'actual Pla General.

General 04 de marzo de 2021 Redacció Redacció
Vía Verde desde arriba
El consistori treballa en la modificació d'este pla per a promoure la protecció dels espais naturals siga posible. 

    L'Ajuntament d'Orpesa del Mar continua amb la seua ferma aposta per la protecció de l'entorn natural del municipi. L'alcaldessa, María Jiménez, ha anunciat que des del consistori "hem sol·licitat un estudi econòmic per a poder quantificar la inversió que seria necessària per a protegir la zona situada a la dreta al seu pas per la Via Verda" que en l'actualitat està catalogada com urbana. 

 En este sentit, Jiménez ha explicat que " hem sol·licitat una reunió a la Conselleria d'Agricultura, Desenrotllament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per a demanar-los que protegisca, en la mesura que siga possible, este entorn". La primera edila hi ha assenyalat que "es la primera vegada que l'Ajuntament mostra el seu interés i voluntat perquè eixa zona es puga protegir tot el possible, ja que fins ara no havia realitzat cap acció per a tal fi ni havia instat a la Generalitat a fer-ho"

 Cal recordar que la conservació d'estes zones, dotades d'un gran valor natural i paisatgístic, està supeditada al Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que data de l'any 1982. És per això que el consistori treballa en la modificació d'este pla per a promoure la protecció dels espais naturals siga posible. 

Així mateix, el consistori ja va realitzar les seues respectives al·legacions al Pla d'Acció Territorial (PAT) de l'Àrea Funcional de Castelló amb l'objectiu de preservar l'entorn de la Via Verda per a atorgar un tractament adequat a les especials característiques mediambientals i paisatgístiques d'esta. 

“Fins ara l'única mesura de protecció amb què comptàvem era el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (PATIVEL) , però després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat ha quedat anulat". Encara que esta mesura encara no és ferm, "anem a continuar treballant i posant en marxa totes les accions que siguen possibles per a preservar el nostre entorn natural", recalca l´alcaldessa.

 

Te puede interesar
Lo más visto