Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Xarxa Rimig

Castelló se suma al Mes Iberoamericà de la Dona a través de la xarxa per la igualtat de gènere.

General 09 de marzo de 2021 Redacció Redacció
ibero
Amparo  Marco, com a vicepresidenta de la Xarxa Rimig, ressalta la importància de l'apoderament econòmic per a aconseguir la igualtat real.

Castelló se suma als actes del Mes Iberoamericà de la Dona a través de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Xarxa *Rimig). En aquest sentit, i en el marc del Dia Internacional de la Dona, l'alcaldessa de Castelló i vicepresidenta d'aquesta xarxa, Amparo Marco, ha fet una crida a l'apoderament econòmic de les dones a través d'un vídeo institucional que s'ha publicat juntament amb uns altres de representants de la taula directiva de la xarxa iberoamericana en els quals expressen els reptes i desafiaments per a continuar treballant cap a la igualtat i l'apoderament des del local.

En la seua publicació, que es pot visualitzar a través del següent enllaç, http://bit.ly/3kUd498, Marco ha ressaltat la importància de reivindicar l'apoderament econòmic de les dones per a aconseguir la igualtat real i ha posat en valor el paper dels ajuntaments per a impulsar polítiques que contribuïsquen a eliminar les desigualtats encara existents.

Cal recordar que Marco ha incidit en reiterades ocasions com a vicepresidenta de la Xarxa Rimig, en la importància de conjuminar esforços en el context actual de pandèmia perquè aquesta crisi sanitària no agreuge la bretxa de gènere i s'activen projectes que contribuïsquen a l'apoderament de la dona. Sobre aquest tema, en una de les últimes reunions, Marco ja va plantejar la possibilitat d'aprofitar els fons europeus per a treballar en aquesta línia.

Actualment, la Rimig està integrada per 51 governs municipals i huit ONGs de fins a 12 països d'Iberoamèrica. Entre altres, la xarxa té com a objectiu sumar esforços i promoure l'articulació dels municipis, a fi de secundar mútua i aunadamente les iniciatives locals a favor de la igualtat de gènere, al mateix temps que es constitueix com a espai de diàleg per a la generació d'accions, estratègies i recursos per a avançar en el desenvolupament local de les ciutats des de la perspectiva de gènere.

La junta directiva està presidida per la regidora d'alcaldia de Conca (l'Equador). Les vicepresidències les ocupen l'alcaldessa de Castelló i l'alcalde de Vícar i en les vocalies hi ha representants de Xile, de la Xarxa Lationamericana i del Carib de Dones Rurals, de l'Associació d'Alcaldesses i Regidores de Bolívia, de l'Associació Nacional de Regidores, Síndiques i Alcaldesses Salvadorenques i de Latacunga (l'Equador).

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter