Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Es reprenen operacions quirúrgiques que no requerisquen d'UCI

L'ocupació hospitalària disminuïx un 14,6% en un mes i permet als hospitals reprendre l'activitat assistencial.

Coronavirus 09 de marzo de 2021 Redacció Redacció
img_ajimenez_20200422-163022_imagenes_lv_propias_ajimenez_uci_mar0010-k1wF-U482722886392qBB-992x558@LaVanguardia-Web
Els pacients que hi ha ingressats en els hospitals, el 12,57% dels que estan en planta d'hospitalització té covid, mentres que en el cas de les UCI, estos pacients representen el 50,6%

Els hospitals valencians i centres de salut han començat a reprendre de forma molt progressiva la seua activitat amb la intenció de tornar la normalitat, sempre que l'evolució de la pandèmia per coronavirus en la Comunitat Valenciana ho permeta.

En estos moments, l'ocupació hospitalària ha disminuït un 14,6% en el període d'un mes. En concret, s'ha reduït des del 74,32% el passat 27 de gener fins a un 63,5% registrat esta mateixa setmana en la Comunitat Valenciana.

Eixa reducció queda reflectida en els hospitals de les tres províncies. Així, l'ocupació en els centres hospitalaris valencians ha passat del 79,17% a finals de gener fins al 65,63% actual, a Alacant, d'un 70,92% a un 61,53% i a Castelló el descens ha sigut del 66,86% a un 59,08%.

D'altra banda, el nombre de pacients hospitalitzats que estan afectats per la covid- 19 també ha disminuït de forma considerable en un mes. En estos moments, un 15,31% dels pacients ingressats tenen coronavirus mentres que a finals de gener el percentatge era del 58,47%, la qual cosa facilita la volta progressiva a la normalitat assistencial.

Així mateix, de tots els pacients que hi ha ingressats en els hospitals, el 12,57% dels que estan en planta d'hospitalització té covid, mentres que en el cas de les UCI, estos pacients representen el 50,6%

Es reprenen operacions quirúrgiques que no requerisquen d'UCI

Per això, la Conselleria de Sanitat ja ha donat orde als Departaments de Salut perquè molts dels recursos assistencials que se revan ubicar per a poder assumir l'increment de pacients covid-19 puguen recuperar-se novament i atendre les necessitats assistencials habituals dels servicis.

Des que va començar la tercera onada de la pandèmia, tots els centres hospitalaris van activar els seus plans de contingència i van prendre una sèrie de mesures per a cobrir les necessitats assistencials. De fet, els hospitals van instal·lar llits addicionals, es van reconvertir en alguns casos espais com les URPA (Unitat de Recuperació Post-Anestésica) , UCSI (Unitat de Cirurgia Sense Ingrés) , zones d'acollida quirúrgica… en llits de crítics, dotant-les de l'equipación necessària. A més, les sales com a gimnasos o espais destinats a rehabilitación...etc, es van adaptar a nivell assistencial per a acollir pacients.

En estos moments, ja s'estan recuperant eixos espais i pràcticament tots els blocs quirúrgics dels hospitals valencians han començat a realitzar intervencions quirúrgiques programades, sempre que no requerisquen d'ingrés en UCI, llevat que es tracte de determinades intervencions urgents o prioritàries.

Quant a les intervencions no prioritàries, es poden realitzar aquelles que no requerisquen de llit UCI. També s'estan realitzant les intervencions prioritàries de Cirurgia Major Ambulatòria. A més, es poden dur a terme ingressos programats, incloent aquells per a realització de proves diagnòstiques segons el pla de contingència del Departament de Salut.

Quant a consultes externes se'n va a anar normalitzant l'activitat en les diverses especialitats. Es podran realitzar consultes presencials d'acord amb el pla de contingència i mantenint la telemedicina per a evitar desplaçaments innecessaris dels pacients. A més, s'establiran torns escalonats per a evitar aglomeracions dels pacients.

L'objectiu de la Conselleria de Sanitat és reprendre de manera progressiva l'activitat habitual, reservant els espais d'UCI per si foren necessaris

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter