La Generalitat adjudica 47 habitatges públics a famílies en situació de vulnerabilitat

Sis dels immobles s'han assignat per via d'urgència

General 02 de junio de 2021 Redacció Redacció
Habitatge
Font: Horanova.cat

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat durant el mes de maig 47 habitatges públics a famílies en situació de vulnerabilitat. El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que és «deure de les administracions públiques protegir i donar resposta a les persones, que per diferents motius, no poden accedir a un habitatge en el mercat lliure». En aquest sentit treballa la Generalitat, «que ha convertit l'habitatge en uns dels pilars de les seues polítiques d'acció».

La província de València ha sumat el major nombre d'adjudicacions aquest mes amb un total de 40: deu a Paterna; set a Gandia, sis a València; tres a Canals; dos a Alberic, dos a Càrcer; dos a Sagunt; dos en Tavernes de Valldigna; i una a Chiva, Alcudia de Crespins, Riba-roja de Túria, Vilanova de Castelló, Benaguasil i Xirivella. Pel que respecta a la província de Castelló, ha registrat set assignacions: tres a Castelló de la Plana, dos a la Vall d'Uixó i altres dos a l'Alcora.

Entre les persones adjudicatàries de maig es troba una víctima de violència de gènere i diversos casos de pèrdua d'habitatge per una execució hipotecària, persones amb diversitat funcional, joves, famílies amb menors i amb majors.

El vicepresident segon ha comentat que sis dels habitatges adjudicats han sigut per via d'urgència. Per a fer aquesta col·laboració encara més efectiva, Martínez Dalmau ha recordat la recent eliminació del requisit d'empadronament mínim d'un any en un municipi per a poder optar a un habitatge públic.

Reparació dels habitatges

Abans de cedir l'habitatge, la Conselleria fa un treball d'inspecció i de reparació en els immobles perquè reunisquen les condicions d'habitabilitat. Mentrestant, s'inicia el procés d'adjudicació perquè, una vegada es realitzen les millores necessàries, la família puga accedir a la major celeritat possible.

Te puede interesar
Lo más visto