Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia on més ha baixat l'atur a l'últim mes

Labora ha posat en marxa un nou programa d'ajudes per a la contractació de joves aquest estiu

General 02 de junio de 2021 Redacció Redacció
fotonoticia_20210602100117_420
Font: Europapress

Segons les xifres d'atur registrat del mes de maig en la Comunitat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, el nombre de persones inscrites a l'atur ha disminuït en 12.385 treballadors i treballadores al maig, un descens del 2,77%. Nomdedéu ha ressalta «les bones dades del mercat laboral valencià, com el demostra el fet que la Comunitat Valenciana siga la tercera autonomia on més ha baixat l'atur al maig en termes absoluts». En aquest sentit, també són «remarcables» les dades d'afiliació a la Seguretat Social, que reflecteixen un augment en 18.747 persones, la qual cosa suposa un increment del 0.98%.

El responsable d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha informat que la millora ha sigut generalitzada a tots els sectors. Així, ha baixat especialment el nombre de persones desocupades provinents del sector serveis (-3,09%), l'agricultura (-2,61%), la construcció (-2,13%) i la indústria (-1,78%)". També s'extrau de les últimes dades d'ocupació que les xifres han sigut més positives entre els homes (-3,37%) que entre les dones (-2,34%) i ha millorat especialment en joves (-8,19%).

Així mateix, Nomdedéu preveu que amb la millora de la situació sanitària (menor incidència i vacunació) l'activitat econòmica en la Comunitat podrà repuntar aquest estiu i per tant, s'espera una evolució favorable de l'atur durant els pròxims mesos.

«Exemple d'això és -ha assenyalat Nomdedéu- el programa 'Estiu Destral', que s'acaba de posar en marxa i permetrà la contractació de 1.000 joves aquest estiu per a vetlar per les mesures de prevenció de la COVID-19 a les platges de la Comunitat».

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter