L'Ivace gestionarà 109 milions d'euros fins a 2023 per a impulsar l'autoconsum i la mobilitat elèctrica

Per al conseller d'Economia Sostenible, es tracta «d'una oportunitat única d'aconseguir una autèntica transformació del model energètic»

General 02 de junio de 2021 Redacció Redacció
foto_torre2_ca90

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha avançat que la Conselleria d'Economia Sostenible, a través d'Ivace Energia, gestionarà un total de 109 milions d'euros fins a 2023 procedents dels fons europeus de recuperació Next Generation. Aquests fons es destinaran a fomentar l'autoconsum, l'emmagatzematge darrere de comptador, la climatització renovable, rehabilitació d'habitatge i actuacions de regeneració urbana en municipis de menys de 5.000 habitants i la mobilitat elèctrica, a través del Moves III.

En aquest sentit, Climent ha subratllat que «es tracta d'una injecció econòmica sense precedents i una oportunitat única d'aconseguir una autèntica transformació del model energètic». En la seua intervenció, el conseller ha subratllat el suport «ferm i decidit» de la conselleria a través d'Ivace Energia a la implantació de les energies renovables i de l'eficiència energètica que permeten reduir els consumisc energètics i per tant les emissions de gasos contaminants a les ciutats i municipis valencians.

Així mateix, s'ha mostrat convençut que les ciutats són determinants per a la configuració del nou model energètic i per això «hem posat a la disposició dels governs locals de la Comunitat tota una bateria de línies dirigides a aconseguir ciutats més eficients i sostenibles».

Climent ha recordat que les regions de la Unió Europea i en particular les seues ciutats són responsables d'un 70% de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i la pròpia Unió està encoratjant la implementació d'estratègies de mitigació escala local i ha reconegut «el treball que s'està realitzant des dels governs locals en la reducció d'emissions en tots els àmbits, que engloben les renovables, l'eficiència energètica, transport públic, edificis municipals o enllumenat públic».

 Així, Ivace Energia compta amb una línia d'ajudes, dotada amb un pressupost de 3 milions d'euros, dirigida específicament als ajuntaments, i que presenta una important novetat, ja que enfront de la fórmula d'ajuda reembossable utilitzada fins enguany ara es complementa amb una subvenció a fons perdut del 50% del cost del projecte.

 Instal·lacions d'autoconsum

A més, l'Ivace ha iniciat la segona edició de la línia d'ajudes per a impulsar les instal·lacions d'autoconsum d'energia elèctrica en comunitats locals d'energia, que ha quadruplicat el seu pressupost enguany fins a aconseguir 2 milions d'euros.

Es tracta d'una línia d'ajudes dirigida a qualsevol comunitat d'energies renovables o comunitat energètica, ajuntaments, així com les comunitats de propietaris, a través de la qual se subvencionarà fins a un 45% el cost dels projectes de les instal·lacions d'autoconsum d'energia elèctrica a partir d'energies renovables o energies residuals, en règim de comunitats d'energies renovables.

Mobilitat elèctrica 

Pel que fa a la mobilitat elèctrica, a parer del conseller és essencial per a aconseguir el nou model energètic ja que el sector transport «és el major consumidor d'energia del nostre territori i majoritàriament, ho és de derivats del petroli».

Referent a això, ha recordat que des d'Ivace Energia es ve fent costat als ajuntaments amb ajudes de fins al 80% per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctric i gràcies en bona part a aquestes ajudes, en l'actualitat, en la Comunitat comptem ja amb més de 1.000 punts de recàrrega d'ús públic per a vehicles elèctrics.

 

Te puede interesar
Lo más visto