Ximo Puig anuncia les noves mesures que entraran en vigor el proper dimarts 8 de juny

Desapareix la limitació d'un màxim de 10 persones que estava vigent per a les reunions socials en els domicilis i en espais públics

General 03 de junio de 2021 Redacció Redacció
192307101_4046631115390649_4302079579727894451_n

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la fi de les restriccions a la mobilitat a la nit i a les reunions en domicilis i espais públics i la reobertura de l'oci nocturn, que podrà desenvolupar la seua activitat fins a les 2 de la matinada, sense zona de ball i amb la mateixa limitació d'aforament que bars i restaurants, per als quals es flexibilitza l'horari de tancament fins a la 1 de la matinada.

Així ho ha avançat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual s'han acordat les noves mesures que entraran en vigor dimarts que ve, 8 de juny, i que estaran en vigor fins a finals de juny.

Puig ha assenyalat que, després d'una obertura progressiva i prudent que ha demostrat la seua eficàcia, la Comunitat Valenciana ha consolidat «una situació sanitària única» que permet fer un nou pas avant, ja que, des de fa 11 setmanes, manté la incidència més baixa d'Espanya, 3,5 vegades inferior a la mitjana estatal, i és una referència a la UE com "el destí més segur, al costat de Malta".

Tal com ha assenyalat el president, la Comunitat Valenciana posa així fi al toc de queda, vigent durant set mesos i mig, responent al compromís que aquesta limitació no romanguera «ni un dia més del necessari». 

A més, desapareix també el límit de persones (actualment era d'un màxim de 10) en les reunions socials en domicilis i en espai públics, per a les quals es continua recomanant màscara, distància i ventilació, i l'hostaleria i la restauració deixen arrere les restriccions d'horaris, de manera que, a partir de la setmana pròxima, el tancament serà segons la llicència de cada establiment, amb un màxim establit en la 1 de la matinada.

L'oci nocturn reobrirà la setmana pròxima, amb un límit de tancament fixat en les 2.00 hores i sense que es permeta encara el ball. Tindrà un aforament com el de l'hostaleria, que continuarà sent del 50% en interior i del 100% en terrasses, tot això tenint en compte la continuació de l'obertura progressiva.

D'altra banda, també s'ha acordat l'obertura dels aforaments en el culte i avanços en els grups d'excursions guiades i en escoles d'estiu.

Celebracions de Sant Joan

Es traslladarà als ajuntaments la farà recomanació que limiten les celebracions de Sant Joan i altres manifestacions festives de caràcter similar a fi d'evitar les aglomeracions.

Totes les mesures anunciades es prenen tenint en compte que la incidència ha baixat un 70%, els llits ocupats per persones malaltes de COVID-19 han passat del 9% a l'1%, les UCI tenen 10 vegades menys pacients i que, des de gener, les morts han descendit un 93%, ha exposat Puig, qui ha demanat, no obstant això, prudència, atés que l'alçament de restriccions està tenint el seu efecte en el repunt de contagis.

Te puede interesar
Lo más visto