Castelló fomenta la mobilitat sostenible i l'ús de la bicicleta per a desplaçar-se per la ciutat

Ribes destaca la xarxa ciclable que vertebra la zona urbana i l'aposta pel consolidat servei municipal de préstec

General 04 de junio de 2021 Redacció Redacció
03-06-21 Jorge Ribes Carril Bici Herrero

En el Dia Mundial de la Bicicleta, que se celebra hui, 3 de juny, l'Ajuntament de Castelló posa en valor la xarxa ciclable de la ciutat, així com el servei municipal de préstec de bicicletes, Bicicas. En aquest sentit, el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha ressaltat les accions encaminades a «fomentar la mobilitat urbana sostenible i afavorir la transició cap a un model de ciutat més verda, amb nous traçats ciclistes que vertebren Castelló, alguns d'ells impulsats a través de fons europeus, que faciliten els desplaçaments amb bicicleta».

Actualment, la ciutat compta amb una xarxa ciclable que se situa entorn dels 100 quilòmetres. Les últimes actuacions en construcció o adequació de carrils bici han tingut lloc al carrer Músic Pascual Asensio, Chatellerault/Avinguda Borriana, Avinguda l'Alcora/Sos Baynat, Avinguda del Golf, Avinguda Harley Davidson, carrer Neguri i Camí la Plana.

A més, cal recordar que l'Ajuntament de Castelló va activar un pla d'itineraris per als vianants i ciclistes temporals en 13 vials de la ciutat orientats a resoldre les necessitats de mobilitat de la ciutadania durant l'estat d'alarma per la covid-19. 

Quant al servei municipal de préstec de bicicletes, Bicicas, les últimes dades, actualitzades al maig, reflecteixen una mitjana d'aproximadament 6.000 usuaris actius al mes aquest 2021 (similar als últims anys); i més de 267.000 viatges en el que portem de 2021 (més de 65.000 d'ells només al maig, que ha sigut el mes d'enguany que més viatges s'han registrat). En 2020 van ser 620.636 viatges en total (un any en què cal tindre en compte que el servei es va suspendre temporalment per la covid-19); i el 2019 es va tancar amb 913.159 viatges, marcant el rècord de viatges del servei de Bicicas.

Quant a les bancades de Bicicas, cal ressaltar que s'han ampliat en els últims mesos, incorporant dues noves (en Riu Nervión i Puente Europa), per la qual cosa la ciutat compta actualment amb 62 bancades de préstec de bicicletes, distribuïdes per tots els districtes de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto