Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Consell ratifica l'acord per la distribució de l'increment addicional del salari docent

S'invertiran 8,5 milions en la reducció de la bretxa salarial de gènere i en la millora de les condicions de treball

Economía 05 de junio de 2021 Redacció Redacció
maestro-profesor-aula
Font: 20minutos.es

El Ple del Consell ha ratificat l'acord signat el 19 de maig de 2021 de la Taula Sectorial d'Educació, subscrit per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i les organitzacions sindicals, pel qual es pacta la distribució dels vora 8,5 milions d'euros que sumen els increments addicionals de la massa salarial en el sector docent del 0,25 % en l'exercici 2019 i del 0,30 % en el 2020.

 La Llei 6/2018, amb la finalitat de complir el II Acord Govern-Sindicats per a la millora de l'ocupació pública i de les condicions de treball, preveu un increment addicional de fins al 0,25 % corresponent a l'exercici 2019 i de fins al 0,30 % per a l'exercici 2020 de la massa salarial.

 Els dos increments es poden destinar a, entre altres mesures, la implantació de plans o projectes de millora de la productivitat o l'eficiència, la revisió de complements específics entre llocs amb funcions equiparables, l'homologació de complements de destinació o l'aportació a plans de pensions.

 L'acord subscrit per la Conselleria amb les organitzacions sindicals fixa que l'increment del 0,25 % de la massa salarial addicional de l'exercici de 2019, per un import de 3.586.980 euros, es destine a implementar un complement econòmic compensatori per a tot el personal docent que demane reducció de jornada per atenció directa de fills menors des de 12 anys i persones majors dependents, amb la finalitat de reduir la bretxa salarial de gènere.

 L'acord també estableix que la distribució de l'increment del 0,30 % de la massa salarial addicional de l'exercici 2020, per un import de 4.880.000 euros, es destine a tres mesures diferents.

 Per una banda, s'invertiran 2.525.000 euros a compensar la diferència salarial, durant l'any de pràctiques, al personal funcionari docent que amb anterioritat haguera prestat serveis en la mateixa administració com a personal funcionari interí o com a contractat laboral.

 Paral·lelament, es destinaran 1.600.000 euros a incrementar el complement econòmic compensatori, establit a partir de la distribució del 0,25 % de la massa salarial de 2019, per a totes les persones que demanen excedència per atenció directa de fills menors de 12 anys i de persones majors dependents, amb la finalitat de reduir la bretxa salarial de gènere.

 La tercera mesura, amb una inversió de 755.000 euros, va dirigida a reforçar l'estructura administrativa destinada a la gestió del personal docent temporal mitjançant la creació de llocs de treball en la Direcció General de Personal Docent.

 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter