Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L’Acord de Fadrell dona suport suport a la creació de la unitat de trasplantament renal a Castelló

Els grups del Govern donen suport a la reivindicació d’ALCER Castalia i demanen a Sanitat que concrete la data per a acreditació de l'Hospital General

General 09 de junio de 2021 Redacció Redacció
IMG_6802

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració institucional de cara el pròxim Ple de l'Ajuntament de Castelló per a instar la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a concretar oficialment la data en la qual preveu l'aprovació de l'acreditació de l'Hospital General Universitari perquè puga prendre les mesures necessàries per a la posada en marxa de la unitat de trasplantament renal. La declaració institucional també reitera el suport a l'Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals de la província de Castelló, ALCER Castalia, en la seua reivindicació de més infraestructures per a fer front a aquestes malalties.

La declaració institucional promoguda pels grups municipals de PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EUPV recalca que l'any 2020 es van realitzar més de 230 trasplantaments renals a la Comunitat Valenciana i que, des del col·lectiu de persones amb malaltia renal crònica de la província de Castelló, representada per ALCER Castalia, s'ha vingut reclamant de manera insistent en els últims anys la posada en marxa d'una unitat de trasplantament renal a l'Hospital General Universitari. Una mesura que, segons apunta l'associació, evitaria als malalts de la província el desplaçament als hospitals de València i reduiria la llista d'espera dels dels castellonencs que esperen a ser trasplantats.

El portaveu socialista, David Donate, ha apuntat que la creació de la unitat de trasplantament renal per a la província va ser una reivindicació atesa amb el suport de tots els grups en les Corts Valencianes en 2018. «Amb aquesta declaració sol·licitem a la Conselleria de Sanitat que concrete dates i terminis per a definir quan es preveu l'acreditació de l'Hospital General per a la creació d'aquesta necessària unitat per a la província», ha manifestat Donate.

El portaveu del grup Compromís per Castelló, Ignasi Garcia ha assenyalat: «La decisió de la consellera de Sanitat de denegar aquest servei a l'Hospital General de Castelló, quan està perfectament capacitat, és un greuge que s'ha de corregir». Garcia també ha destacat que «hem de reconéixer la solidaritat de Castelló, una de les principals donants d'òrgans».

«Espanya lidera la classificació mundial en trasplantament d'òrgans des de fa 30 anys i mostra el comportament exemplar i solidari de la seua població. Aquesta actitud s'ha d'acompanyar per un increment dels mitjans públics, per això considerem essencial que la Conselleria de Sanitat concrete l'acreditació de l'Hospital General Universitari de Castelló perquè puga posar en marxa una unitat de trasplantament renal», ha afirmat la portaveu adjunta de Podem-EUPV Castelló, María Jesús Garrido.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter