ASCER rebutja els increments salarials proposats per considerar-los excessius

ASCER ha représ hui la negociació del conveni col·lectiu per al sector

General 09 de junio de 2021 Redacció Redacció
asociacion-espanola-de-fabricantes-de-azulejos-y-pavimentos
Font: 20minutos.es

ASCER ha représ hui la negociació del conveni col·lectiu per al sector i ha traslladat a la representació sindical el seu rebuig als increments salarials proposats per considerar-los excessius tant en els seus termes quantitatius com qualitatius. 

Quantitativament, «perquè la proposta de les centrals sindicals dista molt de permetre un manteniment i millora de la competitivitat en els mercats internacionals a la qual s'exposen les empreses del sector ceràmic espanyol», han assegurat. Des del punt de vista qualitatiu, ASCER ha mostrat la seua discrepància a vincular els possibles increments que es pacten amb el comportament que tinga l'índex de preus al consum a Espanya. «El traslladar les variacions de l'IPC nacional a l'estructura de costos salarials no té sentit en un sector eminentment exportador».

No obstant això, ASCER està en disposició de millorar moderadament els conceptes retributius contemplats en el conveni, en funció de l'acord global que es puga aconseguir, però tenint en compte que, encara que el sector està transitant per l'actual crisi econòmica provocada per la pandèmia amb una aparença de resultat millor que altres activitats, les amenaces sobre aqueix resultat són diverses i de gravetat, tant actuals com de futur, a curt i mitjà termini. «No es pot ignorar la greu afectació dels comptes de resultats pel descontrolat increment de costos que, fonamentats o no en la pandèmia, s'estan produint», ha afirmat l'organització.

Te puede interesar
Lo más visto