Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Turisme organitza la conferència internacional 'Mid-Term' per a analitzar els fluxos turístics en temps real

Participen experts de zones turístiques consolidades com Florència, Western Greece, L'Occitanie, Dubrovnik, Mostar, a més de València

General 13 de junio de 2021 Redacció Redacció
Group_COST_Rehovot
Font: Neuro-mig.org

Turisme Comunitat Valenciana organitza la conferència internacional Mid-Term Conference del projecte europeu Herit-Data en el que s'està desenvolupant una plataforma tecnològica de big data capaç d'analitzar dades en temps real sobre l'impacte dels fluxos turístics en entorns de valor patrimonial. La conferència se celebra durant hui i demà en format en línia en anglés amb traducció simultània en espanyol i està oberta a tots els interessats en la gestió turística a través de big data.

El director general de Turisme, Herick Campos, ha realitzat l'obertura de la conferència juntament amb el director general de la Fundació Valenciaport, Antonio Torregrosa.

Campos ha incidit en la importància de les aplicacions tecnològiques «perquè s'anticipen a possibles problemes futurs», i per això ha recalcat que «hem de continuar treballant amb les eines tecnològiques que permeten millorar la gestió del turisme, especialment en els entorns on puga haver-hi sobrecapacitat, amb l'objectiu d'incrementar la satisfacció dels turistes, assegurant-nos també que estem conservant el medi ambient i promocionant la sostenibilitat de l'activitat turística».

En aquesta línia, ha destacat que des de Invat·tur, «estem impulsant la Xarxa de Destins Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, que ajuda les destinacions turístiques que comencen a treballar amb la gestió intel·ligent proporcionant-los amb eines innovadores coneixement específic".

A més, ha explicat que «des del departament d'Intel·ligència Turística també s'està treballant en l'anàlisi de dades que contribuiran a la presa de decisions estratègiques per a aquestes destinacions turístiques, amb una evolució cap a un turisme sostenible i més respectuós amb el patrimoni».

Mid-Term Conference del projecte europeu Herit-Data

L'objectiu del projecte europeu Herit-Data, integrat en el programa Interreg Mediterranean, és desenvolupar un sistema que permeta mesurar i el flux del turisme en ciutats patrimonials, mitjançant l'ús de noves tecnologies.

En el projecte europeu Herit-Data treballen 13 socis de 7 països del nord i sud de l'arc mediterrani i està dotat amb 4'2 milions d'euros. En la conferència internacional participen experts de zones turístiques consolidades com Itàlia (Florència), Grècia (Western Greece), França (L'Occitanie) i altres en ràpid creixement com Croàcia (Dubrovnik) o Bòsnia (Mostar), a més de València, com a destí d'avantguarda en turisme sostenible.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter