Puig subratlla que el programa 'Estiu Destral 2021' contractarà a 1.000 joves d'entre 18 i 30 anys

El president de la Generalitat va participar ahir en Orpesa en la presentació del dispositiu de seguretat de la campanya d'estiu a alcaldesses i alcaldes de municipis costaners

General 10 de junio de 2021 Redacció Redacció
Visita Ximo Puig1

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que el programa 'Estiu Destral 2021', que permetrà la contractació de 1.000 auxiliars d'informació d'entre 18 i 30 anys a les platges de la Comunitat Valenciana, situa a les persones joves com a protagonistes de la recuperació en una iniciativa única enguany a Espanya que ajudarà a consolidar la imatge de la Comunitat com a destí segur.

El president de la Generalitat ha realitzat aquestes declaracions durant la seua participació a Orpesa en la presentació del dispositiu de seguretat i salut pública de la campanya d'estiu a alcaldesses i alcaldes de municipis costaners.

Puig ha assenyalat que la Comunitat Valenciana ha fet un «gran esforç de contenció de la pandèmia que l'ha convertida en un dels territoris més segurs de la UE». «És el moment dels joves, i hem d'estar segurs que no els fallarem», ha indicat el president, per a qui les institucions han de posar tot la seua obstinació a «donar-los una oportunitat, que és també la del futur de la Comunitat».

A més, el president, ha emfatitzat que la Comunitat Valenciana és l'única autonomia que enguany continuarà amb el programa de contractació de joves a les platges.

Referent per a Espanya

Per part seua, Gabriela Bravo, ha manifestat que la contractació de joves com a auxiliars a les platges constitueix un «referent per a Espanya» com a única comunitat que continua contractant joves en la seua aposta per un «estiu segur». La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública ha ressaltat també que la nova forma de contractació directa per part dels ajuntaments permet que els consistoris territorialicen el servei i puguen contractar, a diferència del passat any, a joves de les seues comarques.

A més, la titular d'Interior també ha subratllat que els i les joves auxiliars compliran una triple funció, ja que, a més que vetlar pel compliment de la normativa sanitària, oferiran informació turística i col·laboraran amb Creu Roja i l'1.1.2 per a evitar ofegaments.

Inversió de 4,5 milions d'euros

Com a principal novetat, en 'Estiu Destral 2021' seran els ajuntaments els que contracten directament les persones i la seua selecció serà realitzada per Labora. Per a això, la Generalitat atorgarà una subvenció directa de 4,5 milions d'euros per als 71 municipis que tenen platja litoral o continental, dels quals 32 es troben a la província de València, 19 a Castelló i 20 en la d'Alacant.

Respecte de la distribució del nombre d'auxiliars per municipi serà establida mitjançant criteris objectius, com els quilòmetres de platja, el nombre de places hoteleres o els serveis amb els quals compten les platges, entre altres, amb un número mínim de 2 auxiliars per municipi.

Requisits i funcions

Les persones auxiliars hauran de ser majors de 18 anys i menors de 30 i trobar-se en situació de desocupació -es valorarà el coneixement d'idiomes-, i els seus contractes es formalitzaran per un període de 3 mesos, entre l'1 de juny i el 30 de setembre.

Dins de les seues funcions es troba també la d'informar i orientar a les persones usuàries que accedisquen a la platja dels avisos i comunicats que es puguen dictar en matèria d'emergències i protecció civil des del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

També posaran en coneixement del cos de Policia Local del municipi les incidències o actuacions realitzades durant la jornada laboral; executaran tasques auxiliars d'ajuda o col·laboracions amb la direcció del cos de Policia Local o, en el seu cas, dels serveis de turisme dels ajuntaments, col·laborant en tot moment, i al seu requeriment, amb els serveis de socors, vigilància i seguretat presents en l'espai, tot això sempre amb respecte a les seues capacitats i formació. En cap cas faran labors de seguretat, socorrisme, neteja o similars.

Per a poder dur a terme aquestes funcions, les persones contractades rebran un curs i en el qual participaran Emergències, Sanitat i Turisme, que serà obligatori i oferirà les eines necessàries per a donar la millor atenció i informació a les persones usuàries de les platges.

Te puede interesar
Lo más visto