Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La ciutadania podrà donar suport a 668 propostes per als Pressupostos Participatius de la Generalitat

Qualsevol persona pot donar suport a un màxim de 10 propostes entre el 9 i el 27 de juny

General 13 de junio de 2021 Redacció Redacció
Generalitat-valenciana-

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha seleccionat un total de 668 que compleixen els requisits per a continuar en el procés de Pressupostos Participatius de la Generalitat després del procés de revisió que s'ha dut a terme entre el 31 de maig i el 8 de juny.

 Després del cribratge de les 875 propostes presentades, els valencians i valencianes poden accedir des d'aquest dimecres i fins al proper 27 de juny per a donar el seu suport a un màxim de 10 propostes, tant d'àmbit autonòmic com de qualsevol de les àrees comarcals.

 La consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que «entrem a la fase en què la ciutadania pot donar suport a les 668 propostes que continuen el camí dels Pressupostos Participatius el que demostra que la immensa majoria dels projectes presentats han complert els requisits ».

 Pérez Garijo ha animat els valencians i valencianes a continuar implicant-se en aquesta segona fase del projecte pilot en què esperen una participació massiva.

Els suports requerits en aquesta segona fase són: 300 per a propostes d'àmbit autonòmic; 200 per a propostes de les Comarques de l'Horta i de les Comarques del Sud; 150 per a les Comarques Centrals; 100 per a les Comarques del Xúquer-Túria i les Comarques Costaneres del Nord; i 50 per a les Comarques de l'Interior i de l'Interior del Nord.

Després de la fase de suports, en les següents etapes del procés es realitzarà una avaluació de les propostes; la publicació de preus; la votació dels projectes; i conclourà amb els resultats que es donaran a conèixer el 28 d'octubre amb les propostes que s'inclouran en els comptes de la Generalitat per 2022.

 Posteriorment, es realitzarà un seguiment i control de les iniciatives aprovades, a partir de la seua incorporació en el projecte de Pressupostos de la Generalitat de 2022 i fins l'execució de les mateixes.

 El portal GVAParticipa de la Generalitat compta en l'actualitat amb 21.298 usuaris i usuàries des de la seua posada en marxa el passat 3 de febrer.

 Els primers Pressupostos Participatius de la Generalitat per a l'exercici 2022 compten amb 125 milions d'euros que es distribueixen atenent a criteris de població, pobresa i despoblació. En aquest sentit, 87,5 milions d'euros, el que suposa el 70 % dels recursos totals, es distribueixen en àrees comarcals de la Comunitat, mentre que els 37,5 milions restants, que representen el 30 %, es dirigeixen a projectes d'àmbit autonòmic.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter