L'Ajuntament tramita la nova convocatòria d'ajudes al lloguer per a llars vulnerables i joves

Aquest finançament va beneficiar en 2020 a 1.174 llars de Castelló ciutat amb una inversió de dos milions d'euros

General 13 de junio de 2021 Redacció Redacció
101-verticales

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló col·labora amb la Vicepresidència Segona, Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica en el tràmit de les convocatòries d'ajudes al lloguer d'habitatge per a llars vulnerables i per a joves. Aquest finançament va beneficiar en 2020 a 1.174 llars de Castelló ciutat amb una inversió de dos milions d'euros.

La Conselleria d'Habitatge ha publicat aquest dimecres en el Diari Oficial de les Generalitat Valenciana les convocatòries de totes dues ajudes al lloguer: per a llars amb problemes econòmics i per a joves. L'Ajuntament ha reforçat sobre aquest tema l'Oficina Municipal d'Habitatge amb un auxiliar administratiu per a ajudar en la tramitació de totes dues convocatòries.

«Des de la Regidoria posem els nostres recursos per a reforçar el procés de sol·licituds de les noves ajudes de lloguer de la conselleria, que l'any passat van servir per a garantir l'accés a l'habitatge a més de 1.000 llars, amb 914 concedides a a famílies en situació de vulnerabilitat i 260 a inquilins menors de 35 anys», ha destacat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

La presentació de sol·licituds es poden presentar des d'aquest dijous 10 de juny al 8 de juliol. El pressupost total ascendeix als 21 milions d'euros, dels quals 15 milions corresponen a subvencions per a l'arrendament d'habitatges amb problemes econòmics i 6 milions més d'ajudes per al lloguer per a joves.

La tramitació de les ajudes es realitzarà exclusivament per mitjans telemàtics amb certificat digital o sistema de clau permanent seguint les instruccions en la pàgina web de la Vicepresidència Segona, Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. Es pot sol·licitar cita prèvia per a assessorar-se bé en l'Oficina d'Habitatge situat al Palau de la Festa, en la direcció territorial de la Conselleria (PROP).

Per a sol·licitar les ajudes, l'habitatge llogat haurà de ser la residència habitual i permanent de la persona arrendatària, i els seus ingressos han de ser iguals o inferiors a tres vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), uns 565 euros. El límit serà de quatre vegades el IPREM en el cas de família nombrosa o de persones amb discapacitat, i de cinc vegades en el cas de família nombrosa de categoria especial. Enguany ha augmentat el límit de renda que pot ser subvencionables: 770 euros a València i 680 a Castelló i Alacant.

Te puede interesar
Lo más visto