Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L’Acord de Fadrell insta el Govern a fixar mesures que permeten abaratir el rebut de la llum i el gas

Els grups del govern demanen garantir la protecció de les famílies vulnerables i en situació de pobresa energètica

General 10 de junio de 2021 Redacció Redacció
e6b76b0d36723623896e94d3c7d8f229

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració institucional de cara al pròxim Ple amb motiu de l'entrada en vigor, el passat 1 de juny, d'un nou model per a calcular el rebut de la llum. En la iniciativa, els grups que conformen el govern municipal proposen instar el Govern perquè, davant la situació de crisi econòmica i sanitària actual, establisca mesures que frenen l'especulació energètica i afavorisquen l'abaratiment del rebut de la llum i del gas per a les famílies

«Compartim la preocupació de la ciutadania davant els nous canvis en la factura de la llum, i per això promovem una declaració institucional en la qual demanem al Govern que, davant la crisi econòmica i sanitària que estem travessant, fixe mesures per a frenar l'especulació energètica i que afavorisquen un rebut de la llum i el gas més barat per a les famílies», ha indicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

El portaveu del grup municipal socialista, David Donate, ha apuntat que amb aquesta iniciativa «es posa sobre la taula el nou impacte que suposa aquesta nova manera de calcular el rebut de la llum, en el qual l'import depén més de quan es consumeix i no en quant es consumeix, i es demanen mesures per a atallar la pobresa energètica i abaratir les factures».

Per part seua, el portaveu de Podem-EUPV Castelló, Fernando Navarro, ha manifestat que «l'accés a l'energia ha de ser un dret bàsic garantit per les administracions, però patim la tensió del mercat per un règim d'oligopoli que deixa al 15% del país en pobresa energètica». »Necessitem més implicació institucional per a intervindre de manera decidida en aqueix mercat i protegir els drets de la ciutadania», ha afirmat.

La declaració institucional proposta pel govern municipal recull que l'augment del rebut de la llum es deu, principalment, al repunt en el preu mitjà del mercat majorista de l'electricitat, que ha tancat el mes en quasi els 67 euros per megavat/hora (MWh), el seu nivell més alt en el que portem d'any.

Per això, la iniciativa sosté que «es fa necessari actuar de manera decidida contra els vaivens en els costos de producció de l'energia i la seua repercussió en el consumidor final, especialment en els col·lectius i famílies vulnerables, víctimes de la pobresa energètica, ja que l'accés a l'energia és essencial per a la qualitat de vida».

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter