L'Ajuntament d'Orpesa i la Diputació estudien rehabilitar la Torre del Rei

L'alcaldessa, María Jiménez, s'ha reunit amb la diputada de Cultura, Ruth Sanz, qui s'ha acostat fins a la fortificació per a comprovar el seu estat de conservació 

General 11 de junio de 2021 Redacció Redacció
Torre del Rey1

L'Ajuntament d'Orpesa i la Diputació de Castelló treballen en un pla per a rehabilitar l'emblemàtica Torre del Rei. Així ho ha avançat l'alcaldessa, María Jiménez, després de la seua trobada amb la diputada de Cultura, Ruth Sanz, qui s'ha acostat fins al municipi costaner per a visitar la fortificació acompanyada del cap del Servei de Patrimoni, José Vicente Ferrer.

Tal com ha assenyalat Jiménez, «estem treballant en un projecte que servirà per a rehabilitar aquesta edificació amb l'objectiu de millorar-la». A més, en el pla es contempla la millora de l'accessibilitat de l'espai exterior de la torre perquè puga ser contemplada des de fora d'una manera més fàcil. Per part seua, la diputada de Cultura ha expressat el seu compromís amb el projecte perquè «resulta de vital importància conservar i millorar el patrimoni de la província de Castelló». 

Cal recordar que la Torre del Rei és un immoble declarat Bé d'Interés Cultural (BIC) que pertany a la Diputació de Castelló. L'any 2007 es va acordar atorgar el seu ús a l'Ajuntament d'Orpesa i, recentment, la concessió ha sigut prorrogada per dos anys més. Es tracta d'una edificació que va començar a construir-se en 1413 per ordre de Fernando d'Antequera per a defensar a la població dels atacs sarraïns. L'obra més notable es va realitzar l'any 1534 per part de Juan de Cervellón, qui va ampliar els murs de la torre. Va ser en 1568 quan Felip II la va comprar per 10.000 ducats i va passar a dir-se Torre del Rei.

Te puede interesar
Lo más visto