El Consell destina 50.000 euros per a impulsar el comerç en municipis de l'interior

L'objectiu és brindar assessorament a comerciants mitjançant visites d'una unitat mòbil i també a distància

General 12 de junio de 2021 Redacció Redacció
interior_castellon_-_vilafames

El Ple del Consell ha aprovat la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per al desenvolupament de projectes en matèria de comerç, assistència tècnica al comerç de municipis de l'interior i realització d'estudis d'impacte territorial. La Generalitat destinarà aquest any 50.000 euros.

La col·laboració en exercicis anteriors ha fet possible la posada en marxa d'un servei d'assessorament a comerciants, mitjançant visites d'una unitat mòbil i resolució de consultes a distància a càrrec de personal tècnic de la FVMP especialitzat en comerç.

El present conveni amb la FVMP permetrà continuar acostant l'administració al ciutadà, mitjançant l'organització d'activitats formatives i sessions informatives en municipis de l'interior de la Comunitat Valenciana, la prestació de serveis d'assessorament especialitzat als seus comerciants, i la recollida d'informació estadística sobre el sector comercial en aquests municipis.

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball col·labora activament amb les entitats locals de la Comunitat Valenciana a través de projectes com la Xarxa d'Agències per al foment de la Innovació Comercial (AFIC), que posa a la disposició de 250 municipis, a través d'ajuntaments, mancomunitats i consorcis, serveis d'assessorament especialitzat en matèria de comerç interior.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies, com a entitat sense ànim de lucre que aglutina a municipis, províncies i altres entitats locals, té entre els seus fins estatutaris la promoció i realització d'estudis per al millor coneixement dels problemes i de les circumstàncies en què es desenvolupa la vida local, així com la promoció i execució de programes i activitats sobre temes locals i la realització d'iniciatives i activitats que contribuïsquen al desenvolupament econòmic local ja la creació d'ocupació.

Te puede interesar
Lo más visto