El PSPV-PSOE de Castelló aprova demandar la paralització de l'expedient de domini públic de Torre de la Sal

La iniciativa proposa l'obertura d'una taula de diàleg a tres baldes entre l'Ajuntament de Cabanes, la Direcció General de Costes i els veïns i veïnes

General 12 de junio de 2021 Redacció Redacció
Torre la Sal

El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha aprovat una resolució per demanar a la Direcció General de Costes la paralització de l'expedient de recuperació per al domini públic del nucli costaner de Torre de la Sal. A més a més, la proposta sol·licita a la direcció general que facilite als interessats els expedients dels deslindes dels anys 1975 i 1993 per tal de verificar la seua tramitació.

Esta iniciativa, defensada per la vicesecretària provincial i senadora Ana Edo al plenari de juny, proposa que es cree una taula de diàleg a tres baldes entre l'Ajuntament de Cabanes, la Direcció General de Costes i els veïns i veïnes per abordar la situació del poblat marítim i garantir el ser futur.

Segons la resolució aprovada, es pretén «reivindicar el poblat marítim de Torre de la Sal en la seua tipologia actual i els drets dels seus veïns i veïnes, així com defensar els interessos municipals i veïnals». De la mateixa manera, insta al Govern d'Espanya a que incremente les inversions de protecció del litoral front a la regressió per preservar els nuclis tradicionals i històrics més afectats.

Els càrrecs del partit socialista s’han solidaritzat en donar suport a l’alcaldessa de la Cabanes, Virginia Martí, en defensa dels interessos dels veïns i veïnes del poblat marítim. Al mes de maig, va visitar el poblat una representació de diputats i senadors.

Te puede interesar
Lo más visto