Educació i Fesord presenten una aplicació per aprendre la llengua de signes a través del mòbil

Estarà disponible en dues setmanes tant per a Android com per a IOS i és de lliure accés per a totes les persones interessades a aprendre llengua de signes

General 14 de junio de 2021 Redacció Redacció
maxresdefault

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, i la presidenta de la Federació de Persones Sordes (Fesord) de la Comunitat Valenciana, Carolina Galiana, han presentat en el Dia Nacional de les Llengües de Signes l'app 'De llengua a llengua' per aprendre la llengua de signes a través del telèfon i altres dispositius mòbils amb connexió a internet.

Trenzano ha destacat que l'objectiu és incentivar l'ensenyament de la llengua de signes tant a persones sordes com a persones oients, no sols per a afavorir la inclusió plena en la societat del col·lectiu de persones sordes, sinó també per a donar a conéixer la seua la cultura i característiques.

Entre aquests recursos es troba 'De llengua a llengua', material multimèdia en format web i en valencià, amb continguts específics per a l'aprenentatge de llengua de signes per a un nivell equivalent a l'A1 i que, a més, incorpora nocions bàsiques sobre la comunitat sorda, la seua història i la seua cultura.

Aquest material, de lliure accés, està allotjat en el web de la Federació de Persones Sordes i és accessible per a qualsevol dispositiu, siga tauleta, telèfon intel·ligent o ordinador. 

Recursos per afavorir l'aprenentatge autònom

 La metodologia utilitzada en l'elaboració d'aquest material pretén satisfer les necessitats d'aprenentatge de la llengua de signes de la societat, per això s'han utilitzat eines i recursos visuals per a afavorir un procés d'ensenyament i aprenentatge autònom.

 L'ús de recursos multimèdia com animacions, jocs i vídeos en llengua de signes afavoreixen la visualització en temps real de la llengua i la dinamització de les explicacions realitzades. Amb tot, el material està dissenyat per a despertar l'interés per la llengua de signes i fomentar el seu aprenentatge progressiu.

Te puede interesar
Lo más visto