Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L’ús dels ecoparcs creix un 64% a la ciutat de Castelló

Durant el primers mesos de l’any, l’increment és de més de 1.000 tones respecte a 2020

General 15 de junio de 2021 Redacció Redacció
150621 ecoparc mòbil Castelló

El dipòsit de voluminosos als ecoparcs de Castelló va créixer significativament durant el primer quadrimestre de l’any, amb un increment de més de 1.000 tones respecte al mateix període de 2020. Això significa que el percentatge d’augment se situa en el 64,28% i evidencia «que la intensa campanya d’educació ambiental i de promoció de l’ús dels ecoparcs que estem fent des de l’Ajuntament de Castelló comença a donar fruits i també que l’activitat econòmica ha començat a reactivar-se en millorar la situació sanitària», afirma el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia.

Garcia ha recordat que s'han multiplicat els mitjans i intensificat les accions informatives i les sancions, però tot açò només funciona amb la col·laboració de la ciutadania de Castelló, la qual ha demostrat que hi ha una tendència clara de canvi d’hàbits. L’edil ha reconegut que encara queda molta feina per fer però «estem en el camí correcte si volem assolir els objectius del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana i complir amb les directrius europees».

Així doncs, durant el primer quadrimestre de 2021, Castelló va recollir prop de 2.861 tones de residus a l’ecoparc fixe. En el mateix període de 2020, a penes va superar les 1.740 tones, malgrat que la instal·lació va romandre oberta al públic durant l’estat d’alarma i els mesos de confinament.

Cal dir que el residu amb més presència a l’ecoparc fixe són els enderrocs d’obres, els quals suposen vora el 60% del total dels residus processats. A continuació estan les fustes i els mobles, el quals suposen quasi un terç del total de materials gestionats als ecoparcs mòbils. També es poden portar a aquesta instal·lació restes de poda, piles, radiografies, tubs fluorescents, envasos contaminats i oli.

Durant el primer quadrimestre de 2021, la xarxa d’ecoparcs mòbils ha recollit vora 30 tones de residus, gràcies a l’increment de la presència al carrer d’aquestes estructures que recorren, de dilluns a dissabte, el sis districtes de la ciutat. Ací el residu que més diposita la ciutadania són els aparells elèctrics (un terç del total), mentre que moltes persones també opten per l’ecoparc per a deixar xicotets mobles (un 27%) i ferralla (14%).

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter