Puig avança que el Pla Ariadna d'emancipació juvenil comptarà amb més de 1.800 milions d'euros fins a 2027

El president anuncia l'ampliació de les ajudes directes a l'oci nocturn en 4,8 milions d'euros, que beneficiaran a 1.130 empreses i autònoms i autònomes del sector

General 16 de junio de 2021 Redacció Redacció
AC_Joves-El-Prat-01
Font: Ajuntament.barcelona.cat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat en Les Corts que el Consell està ultimant el Pla Ariadna d'emancipació juvenil, que es desplegarà en el marc de l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació i comptarà amb finançament europeu per a mobilitzar fins a 2027 més de 1.800 milions d'euros per a garantir el futur d'una generació «atrapada entre dues crisis».

El responsable del Consell, que ha comparegut en la sessió de control per a respondre a les preguntes dels grups parlamentaris, ha subratllat que aquest ambiciós pla de recuperació, el primer destinat als i les joves a Espanya, compta amb la participació activa del Consell de la Joventut, i les seues aportacions serviran per a anar «més enllà de les actuacions centrades en l'ocupació, l'educació i l'habitatge», que tradicionalment han concentrat les actuacions d'aquest tipus.

Així, com ha concretat Ximo Puig, a més d'aquests eixos clau, el Pla Ariadna «plantejarà actuacions concretes dirigides a la millora de la salut mental i emocional de la població juvenil, l'oci i l'esport alternatiu, la mobilitat, l'àmbit rural i el voluntariat».

El president ha ressaltat l'esforç realitzat pel Consell per la creació d'ocupació en aquest sector de la població, i referent a això ha manifestat que, fins a la pandèmia, s'havia aconseguit retallar en 20 punts les xifres d'atur juvenil que es registraven al juny de 2015, i que, amb l'actual crisi sanitària, encara és la segona comunitat que més ha reduït l'atur juvenil.

A més, el president s'ha referit al fet que, entre 2016 i 2020, s'ha desplegat un gran esforç econòmic de la Generalitat per a facilitar als i les joves l'accés a una ocupació o a una acció formativa a través dels plans Avalem Joves i Avalem Joves Plus, amb una inversió de 409 milions, que duplica els 205 milions previstos inicialment, i que ha permés que 409.000 joves s'hagen beneficiat, dels quals 28.009 han accedit a una ocupació; i la resta, a formació o orientació.

D'altra banda, ha incidit, en què, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la valenciana és la quarta comunitat amb menor percentatge de joves que no s'han emancipat i també on menys ha crescut la dificultat d'emancipació des de 2014.

4,8 milions d'euros addicionals per a l'oci nocturn

Així mateix, el president ha anunciat que s'ampliarà la línia d'ajudes al sector de l'oci nocturn en 4,8 milions, la qual cosa suposa un increment del 60% sobre la dotació inicial i que permetrà arribar a entorn de 1.130 empreses i autònoms i autònomes més.

Tal com ha exposat, la Generalitat és la que més ajudes ha destinat al sector de l'oci nocturn, com un dels més afectats per les mesures de protecció enfront de la COVID-19.

En concret, ha assenyalat que, a més de les ajudes generals a les quals s'ha pogut acollir el sector, es va crear una línia específica amb 8 milions en ajudes directes que ha beneficiat a més de 600 persones autònomes i empreses d'oci nocturn: 143 discoteques, sales de festa i ball, amb una ajuda de 28.500 euros per local, fins a 100.000 euros, i 453 pubs, cafés-teatre i altres, amb una ajuda de 7.000 euros per establiment. D'aqueix total, tal com ha especificat, el 93% (7,5 milions) ja està pagat.

Te puede interesar
Lo más visto