Vila-real reforça el suport a Càritas amb un conveni de 30.000 euros en 2021 

L'entitat presenta la memòria de 2020, en la qual destaca el repartiment de prop de 50.000 racions de menjar preparat i més de 2.500 lliuraments d'altres aliments

General 18 de junio de 2021 Redacció Redacció
memòria Càritas 2020

L'Ajuntament de Vila-real manté i reforça el suport econòmic municipal a Càritas Interparroquial en el marc de l'aliança social del consistori amb les entitats que atenen les persones en situació de vulnerabilitat i la labor de la qual s'ha incrementat arran de la crisi econòmica per la pandèmia. El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha acompanyat hui a la directora de Càritas Interparroquial de Vila-real, Carmen Miralles, en la presentació de la memòria social de 2020.

Escorihuela ha agraït la tasca que duu a terme l'entitat per a ajudar a les famílies en situació de vulnerabilitat i ha destacat que en el pressupost de 2021, l'Ajuntament ha consolidat l'increment del conveni amb Càritas Interparroquial, que en 2020 va passar de 21.000 a 30.000 euros, per a reforçar l'acció social durant la pandèmia. Els comptes municipals de 2021 contemplen ja directament una aportació de 30.000 euros per a Càritas, una decisió que «compta amb el suport de tots els grups polítics de l'Ajuntament, perquè sabem que la labor de Càritas és fonamental per a fer de Vila-real una ciutat cada dia més inclusiva i amb més oportunitats per a totes les persones».

La directora de Càritas Interparroquial de Vila-real, Carmen Miralles, ha recordat que durant els moments més durs de la crisi sanitària moltes famílies que es van quedar en situació d'atur van acudir en Càritas per a cobrir les seues necessitats bàsiques, davant els retards en el cobrament de les prestacions. En aquest sentit, Miralles ha destacat la tasca que durant 2020 es va realitzar per al repartiment del servei d'àpats social. «Gràcies a la col·laboració del Villarreal CF, l’Ajuntament, i altres institucions i empreses de la província, vam repartir 2.000 racions setmanals de menjar preparat, fins arribar a prop de 50.000 racions durant tot l'any», ha detallat la directora de Càritas. Respecte al repartiment d'altres aliments, durant l'any passat es van realitzar un total de 2.592 lliuraments a 281 famílies, la qual cosa suposa 881 persones ateses.

Càritas Interparroquial realitza una labor d'acompanyament integral a famílies necessitades, de les quals el 50% són de nacionalitat espanyola, entre el 35% i el 40% són de nacionalitat marroquina, seguides de famílies veneçolanes i, en menor mesura, colombianes i romaneses. Segons la memòria de Càritas, el perfil de les persones que acudeixen als serveis d'acolliment a famílies són parelles amb fills, famílies monoparentals (la majoria dones), persones soles, sense estudis o estudis primaris, sense ingressos o amb ingressos insuficients o percebent pensions no contributives. L'entitat els ofereix ajudes per a cobrir necessitats bàsiques, com a aliments o roba; pagament de subministraments o lloguer d'habitatge; suport a la salut o a l'educació; ajuda per a la tramitació de documents o transport.

Te puede interesar
Lo más visto